Založ si blog

Prečo má SMER-SD problém v banskobystrickom kraji ?

Blog by mohol začať a končiť jedinou vetou – pre ľudí, ktoré boli s touto stranou priamo, alebo aj nepriamo prepojení, a dostali kraj tam, kde dnes je …

Mementom pre banskobystrický kraj bol najmä rok 2006, keď doslova skolabovala mestská hromadná doprava v Banskej Bystrici, na čom mala významný podiel najmä dlhodobá a neodôvodnená tolerancia voči tomu, čo sa dialo v niekdajšej BBDS – banskobystrickej dopravnej spoločnosti. Konečným výsledkom diania okolo dopravy v Banskej Bystrici a dopravcu, ktorý bol kedysi najväčším na Slovensku, bolo prevzatie liniek a postavenie zvolenskou SAD. Mnohí si ešte pamätajú „komické“ obdobie, keď sa šoféri autobusov pýtali cestujúcich – kde majú ísť a kde sú zastávky. Nuž áno, aj také praktiky sa používali, že sa vytrhávali autobusové zastávky, či sa zámerne bránilo v prevádzke autobusov.

Európa … či už banskobystrická alebo zvolenská … na tom nezáleží, ale tieto obchodné centrá majú výrazný podiel na tom, že v súčasnosti sa SMER-u nevyplatí hľadať kandidáta na predsedu banskobystrického kraja. V prípade Banskej Bystrice sa obchodné centrum postavilo v miestach, kde Bystričania roky túžobne očakávali výstavbu novej plavárne. Vo Zvolene obchodné centrum napriek nesúhlasu obyvateľov zakrylo dominantu mesta – Zvolenský zámok, a doslova zohyzdilo námestie.

Osobitnou spomienkou obyvateľov Banskej Bystrice ostala éra I.Presperína. Hoci bol predstaviteľom SOP, väčšina ľudí ho radila k ľavici, a mesto skončilo počas jeho éry v katastrofálnej zadĺženosti.

Iste, banskobystrický kraj netvorí len Banská Bystrica. Lenže nech riadil kraj či samotné sídelné mesto ktokoľvek, obyvatelia kraja nepociťovali výraznejšie zmeny vo svojom živote, a už vôbec nie k lepšiemu. V prípade Banskej Bystrice stačí pripomenúť vyše dvadsaťročnú tragikomédiu s autobusovou stanicou, kde na posmech sveta a hanbu mesta chodili ľudia na toalety do unimobuniek, namiesto čakárne bola v minibudove stanice krčma a herňa, a za oblôčikom na informáciách obvykle sedeli dve nepríjemné tetky … v prípade kraja stačí pripomenúť cesty v dezolátnom stave, zrušenie (niekedy) významnej železničnej tepny Zvolen-Šahy a iné „zázraky“ v podaní pánov nad životmi obyvateľov kraja. Napríklad umelé vytvorenie okresov, kde bolo jediným viditeľným prínosom vytvorenie novej poznávacej značky na autá, ináč ostalo všetko po starom – a ľudia aj naďalej väčšinu vecí vybavujú v pôvodných okresných mestách. Príkladom môže byť Krupina alebo Poltár. V Poltári dosiahli absurdné udalosti asi vrchol, keď obyvatelia mestečka prišli aj o významnú časť zdravotnej starostlivosti.

A to už nemusíme spomínať rušenie škôl, alebo nemocníc – napríklad tej v Banskej Štiavnici, ktorá bola po celom Slovensku povestná svojím gynekologicko-pôrodníckym oddelením, na ktorom sa dvere javili ako zbytočný doplnok … alebo rušením detských pohotovostí s odôvodnením – buď si zavoláte sanitku, alebo je (napríklad Zvolen vo vzťahu k Banskej Štiavnici) len dvadsaťpäť kilometrov … hlavne v zime sa museli cítiť rodičia detí naozaj „komfortne“.

Má teda nejaký význam, aby postavil SMER-SD do blížiacich volieb VÚC nejakého kandidáta na predsedu kraja ? Asi nemá … naozaj by prehral s kýmkoľvek, vrátane vreca zemiakov, dokonca aj s vedrom – pomyjí.

Pretože ľudia nezabúdajú …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460661x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu