Založ si blog

Pravá tvár demokracie . .. minú argumenty, príde násilie . .. !

Udalosti v Španielsku počas katalánskeho referenda by mali byť poučením aj pre Slovensko. Brutálny zásah policajných zložiek má zatiaľ za následok stovky ranených, a môžeme len ticho dúfať, že to nebude aj horšie.

Už si konečne musíme priznať – projekt EÚ je podvod, ktorého jediným cieľom je obnovenie niekdajších impérií, hlavne však habsburského. Len si pripomeňme, že k návratu habsburského rodu na španielsky trón došlo zásluhou fašistického diktátora Franca v 70.rokoch minulého storočia. V tejto súvislosti treba ešte dodať, že Franca sa dostal k moci zásluhou podpory nemeckých a talianskych fašistov v rokoch 1936 – 1937. A netreba zabudnúť na krvavú občiansku vojnu, ktorá sprevádzala jeho nástup k moci.

Právo národa na sebaurčenie … alebo znenie Charty OSN

Iste, Charta OSN v článku 1 zaručuje právo na sebaurčenie, čo však svojím spôsobom popiera článok 2, ktorý hovorí o rešpekte voči “zásade zvrchovanej rovnosti” členských štátov, a v článku 4 sa v podstate odmieta akýkoľvek spôsob delenia štátov – či už vojenský alebo politický, ale nájdeme tam aj slovné spojenie “každého iného spôsobu, nezlučiteľného s cieľmi OSN” (pozn.z čoho vlastne vyplýva, že delenie ČSFR, či rozbitie Juhoslávie bolo v súlade s plánmi OSN, ale v prípade Španielska sú plány iné.) Náhoda ? Kdeže, však desaťročia sa vie, že priamy vplyv OSN na svetové dianie je asi rovnaký, ako mávanie snehuliaka s kyjakom v plameňoch pece. OSN už dávno neslúži účelu, ktorý predchádzal jej vzniku.

Základom na pokračovanie v úvahe je odpoveďou na otázku – sú Katalánci národom a teda majú právo na sebaurčenie aj napriek právnym kľučkám v Charte OSN ? Súdiac podľa znenia WIKIPÉDIE – sú národom. A teda majú právo na sebaurčenie …

Kde je teda problém, keď hranice v rámci Schengenu sú aj tak zrušené a Španielsko je členom priestoru ? V narušení plánu na vytvorenie európskeho impéria … ? Iste, Katalánsko je najbohatšou časťou Španielska, čo určite zohráva úlohu v negatívnom postoji španielskej vlády. Lenže … ak má únia v prípade Ruska plné ústa práv a slobôd menšín, národov a národností – prečo pri Španielsku v rovnakom prípade mlčí ? Pretože sa rozpadá ako domček z kariet.

Po Kataláncoch by sa mohli ozvať Baskovia, potom by mohli prísť problémy v Taliansku, alebo snaha o samostatnosť Škótska (aj keď v tomto prípade je to vzhľadom na Brexit úplne jedno), a ani vzťahy v iných krajinách nie sú príliš ideálne. A pri pohľade na dianie v únii, ako aj na katalánske referendum a zločinné reakcie vládnej moci sa nedá povedať nič viac, len – ešte raz budú od radosti nad odchodom z únie tancovať aj odporcovia brexitu.

Slovensko a slovenský národ … pozerajte sa na dianie pri katalánskom referende a uvedomte si – presne to isté čaká aj nás, ak si necháme vnútiť plán jadra únie, a neskôr by sme si chceli dovoliť rozhodovať o našej budúcnosti. Obzvlášť, ak by sme chceli rozhodovať o našej budúcnosti inak, než si predstavuje – Brusel. Apropó … Brusel … viete, prečo je centrom EÚ bezvýznamné mesto v Belgicku ?

Prečo nebol navrhnutý napríklad Londýn, Paríž, Viedeň alebo Berlín ? Pretože do spolku s centrom vo vyššie uvedených mestách by po skúsenostiach s britským impériom, Napoleonom, Hitlerom alebo habsburským rodom – nevstúpil nikto. A tak Brusel na papieri … a v praxi sa aj tak rozhoduje v spomínaných metropolách. Ak teda nejdú elity lyžovať niekde do St.Moritzu, alebo predvádzať s mladučkými milenkami niekde do Monaka. Však život za peniaze daňových poplatníkov je krásny, nie ?

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465614x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu