Založ si blog

O mafiánskych praktikách (nielen) na Slovensku

Niekedy pri čítaní obsahu slovenských médií mám pocit, akoby sme sa vrátili do 30.- 40.rokov minulého storočia, alebo Talianska medzi rokmi 1945 – 1993.

Vtedy bolo úplne bežnou praxou, že ak niekomu vplyvnejšiemu prišli na nejaké protizákonné prešľapy, médiá akoby na objednávku odvádzali pozornosť verejnosti na iné témy – napríklad na zásluhy podozrivého občana o blaho verejnosti, jeho charitatívnu činnosť, pomoc chudobným a chorým … doslovne platilo, teda až na ojedinelé výnimky (obvykle končiace správou o ich nezvestnosti, či neočakávanom úmrtí), koho chlieb ješ, toho pesničku spievaj. Na Slovensku to platí aj dnes.

Otvoril som online verziu Hospodárskych novín a objavil som článok o našom prezidentovi … ale kdeže, hádam si nemyslíte, že o práve prebiehajúcej kauze. Kdeže, článok informoval o úspešnej podnikateľskej činnosti firiem, ktoré ešte A.Kiska vlastní. Zvláštne, nie ? Alebo skôr predvídateľné ? Ktovie …

Avšak očakávať, že tento druh praktík bude fungovať v dnešnej dobe, ktorej kraľuje prístup k všemožným informáciam prostredníctvom internetu – môže naozaj len veľmi naivný jedinec.

A trochu inteligentnejší jedinec by sa k podobným praktikám vôbec neuchýlil, pretože ich efekt je presne opačný. No v slovenskej politike a jej príveskoch sa asi o inteligencii veľmi hovoriť nedá.

Musím však priznať, že predsa len Slovensko v niečom pripomína štát s mafiánskymi praktikami, a to aj vo vzťahu k bežnému občanovi. Napríklad na úradoch, kde pomazané úradnícke hlavy nepoznajú svoje povinnosti a zákony, a sú urazené, ak im občan pripomenie, že – ich živí. Ale to je už o niečom inom ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9471892x
Priemerná čítanosť článkov: 3874x

Autor blogu