Založ si blog

Radosť na nesprávnom mieste . ..

Neúspech M.Kotlebu a kandidátov strany SMER-SD vyvolal mnoho radosti, ale skôr predčasnej. Pretože korene problému sú oveľa hlbšie, než by sa zdalo a zdanlivý „úspech“ opozície budeme môcť hodnotiť až na konci volebného obdobia.

Naprv objektívne pomenujme pozadie úspechu J.Luntera v banskobystrickom kraji. V prvom rade stojí za ním mohutná kampaň médií, ktoré na rozdiel od iných kandidátov ostreľovali (dnes už bývalého) predsedu BBSK zo všetkých strán, a ostatným krajom nevenovali ani zďaleka toľko pozornosti. Mnoho práce odviedol aj prezident A.Kiska, možno aj preto, aby odvrátil pozornosť od vlastných problémov.

A mali by sme sa nad niečím aj zamyslieť – napríklad nad tým, čo majú M.Kotleba a jeho nástupca J.Lunter – spoločné. Napríklad – tak ako Kotleba, ani Lunter sa nebude môcť spoliehať na podporu verných v radoch poslancov samosprávneho kraja. Dá sa povedať, že J.Lunter bude úplne rovnako vydaný na milosť a nemilosť zástupcov politických strán, a ako sa s tým dokáže vysporiadať – to uvidíme. Rovnako uvidíme, koľko zo svojich plánov dokáže realizovať v praxi. Pretože bez podpory poslancov nedokáže nič, alebo len veľmi málo.

A prečo J.Luntera podporili zástupcovia politických strán ? Pretože v prípade jeho predchodcu im snaha o ovládanie a politické vydieranie – nevyšla. Však si spomeňme, ako najprv honosne odmietli akúkoľvek spoluprácu a potom nariekali, že si župan Kotleba dosadil do funkcií kamarátov či príbuzných. Dnes veria (hoci to nahlas nehovoria), že Lunter sa z príkladu predchodcu poučí a pochopí, odkiaľ vietor fúka.

Čo sa týka výsledkov v ostatných krajoch, a radosti opozičných strán, opäť je predčasná. Predovšetkým – v parlamentných voľbách sa rozdávajú hlavné úlohy, a podľa úplne iných pravidiel, ako to platí pre voľby v samosprávnych krajoch. Koalície, ktoré fungujú v rámci územných celkov, sú na vyššej úrovni – nemožné. Nie preto, že by sa snáď nedalo dohodnúť, ale každému ide o moc a postavenie, čo najväčší kus štátneho koláča, pričom rozkazovať chcú všetci – niesť však zodpovednosť, či tvrdo pracovať pod vedením niekoho iného – to sa v rámci opozície nechce nikomu. Takže – namýšľať si, že terajší výsledok volieb vo vyšších územných celkoch je akousi predzvesťou budúceho „kolosálneho“ úspechu, je naozaj naivné.

Niet pochýb, že éra vládnutia SMER-u a R.Fica sa pomaly chýli ku koncu. Ale ľudia sa poučili, a hoci to nechcú politické strany a ich predstavitelia vidieť, vládnutia „demokratických“ politikov, ktorí sú vlastne – zlodejmi, klamármi, daňovými špekulantmi či podivným majetkom disponujúcimi zbohatlíkmi – majú už naozaj plné zuby. A súčasné obsadenie parlamentu to len dokazuje, ako hlboko sa dá klesnúť. Bez výnimky …

Ešte nenastal ten správny čas, aby sme sa mohli úprimne a od srdca radovať …. radovať by sme sa mali až vo chvíli, keď bude plne obnovená nezávislosť Slovenska, a kolaboranti (nielen) s cudzími záujmami sa budú za svoje konanie zodpovedať na pôde súdov. Pretože ak je pre Madrid či Brusel neprijateľné samostatné Katalánsko, malo by byť pre nás neprijateľné poručníctvo Bruselu, plodiace – slovenské poddanstvo !

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465267x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu