Založ si blog

Trápne “mafiánske” konštrukcie

Mafia je v rôznych formách rozlezená po celom svete, bez ohľadu na vládnuce elity a režimy. Kto tvrdí, že nebyť vládnutia R.Fica, nebola by na Slovensku mafia, mal by vyhľadať pomoc psychiatra.

Mafia má k dispozícii prostriedky, o ktorých môžu jej protivníci len snívať. Navyše je boj s mafiou vždy nerovným súperením, pretože mafián nemusí rešpektovať žiadne zákony ani pravidlá, a naopak jeho protivník sa nimi musí dôsledne riadiť. Je pravidlami a zákonmi doslova spútaný. Ťažko sa diviť, kto je v tomto boji úspešnejší.

Mafia sa snaží legalizovať svoje príjmy na celom svete. Slovensko nie je výnimkou a už vôbec nie unikátom, ako sa snažia svojimi manipuláciami presvedčiť podradné médiá, žijúce zo senzácií, ktoré majú veľmi ďaleko od serióznej žurnalistiky. V každej krajine sa snažia s mafiou bojovať, na Slovensku sa politické elity snažia z aktivít mafie – profitovať. Vytĺkať hrubý politický kapitál.

Mafia je vždy prepojená na politické kruhy. Niekoho platí, iného vydiera. Nevyberá si prostriedky, ako dosiahnuť svoje ciele.

Väčšina mafiánskych zločinov sa vyšetrí len vtedy, ak sa nájde priamy účastník, ochotný rozprávať. Bez človeka zvnútra nemá žiadny policajný zbor sveta šancu na úspech v boji s mafiou. Navyše, mnohí experti na mafiu otvorene hovoria, že dnešná mafia je úplne iná, než tá, ktorú mnohí poznali a študovali pred rokmi. Vzťahy v mafii sa zmenili, zmenila sa aj technická vybavenosť. Ak kedysi na Gottiho stačilo niekoľko mikrofónov a jeho arogantná “huba nevymáchaná”, v súčasnosti by boli podobné postupy na smiech. Realita je nepríjemná, ale nesmieme pre ňou zatvárať oči.

Tým skôr, že najčistejšou a legalizovanou formou mafie sú politické strany. V nejednom prípade dokonalé klany, ktoré za každých okolností ťahajú za jeden koniec povrazu, a nikdy nie v smere záujmov národa.

Politická (legalizovaná) mafia nemá záujem na reálnom boji s podsvetím, teda nelegálnou formou mafie. Porážkou mafie by politické gangy stratili významný nástroj na ovplyvnenie verejnej mienky, účelové zmeny zákonov a iné, skryté benefity. Uväznenie Černáka a jeho odsúdenie na doživotie prinieslo politikom viac úžitku, než čokoľvek iného – či už to bol rast platov, dôchodkov alebo iné. Odpútali pozornosť od podstaty problému, národ tlieskal a prestal sa pýtať, kde sú korene zločinov masového vraha. Objasnenosť ekonomickej kriminality utešene stúpa, ale ak sa pozriete aj na to, kto a za aké skutky je vo výkone trestu, zdesíte sa. Zrazu všetko vyzerá úplne inak – väznice obývajú malí zlodeji, neplatiči výživného, drobní podvodníci či neplatiči úverov (možno len nemali na advokáta a obchodný spor skončil v trestno-právnej rovine), ale skutoční zločinci, za ktorými sú miliardové škody, si veselo behajú po slobode, pretože politické gangy si zakotvili neprípustnosť kolektívnej zodpovednosti za škody, ktoré spôsobia štátu.

Taká je pravá tvár mafie …

Kto chce odhaliť vraha novinára a jeho partnerky, mal by hľadať odpoveď na jednoduchú otázku – kto a prečo postavil do prvej línie boja s organizovaným zločinom mladíka s minimálnymi skusenosťami ? Ak nájdete odpoveď na túto otázku, odhalíte aj pozadie samotného zločinu. Nikde vo svete nenájdete seriózne médium, ktoré by takú ťažkú úlohu zverilo začiatočníkovi, nech by bol akokoľvek talentovaný. A rozhodne by ho neponechalo bez adekvátnej ochrany. Zo všetkých strán zaznieva, že J.Kuciak bol blízko ukončenia rôznych káuz a ich zverejnenia, ale nikde nenájdete ani zmienky, prečo nebol v takej chúlostivej situácii chránený. Všetko končí laxným konštatovaním, že bol podať na polícii oznámenia o M.Kočnerovi, ale nič sa nedialo. Keď sa nič nedialo, prečo mu nezaistil ochranu zamestnávateľ ? Vydavateľstvá majú dostatok financií a podobné postupy nie sú ničím výnimočným.

Pokiaľ niekto verí v úspech boja s mafiou, kde stoja na čele politické gangy, mal by rýchlo sňať ružové okuliare. A mal by si odpovedať na otázku, prečo tam, kde iný dostane dlhoročný trest väzenia, skončí politik s odvolaním z funkcie. Alebo hľadať odpoveď na otázku, či naozaj verí slovám ústavného činiteľa, že nevie, s kým si podáva ruku … 

A pokiaľ niekto šíri mrak pobúrenia nad Slovenskom, môže sa zamyslieť, prečo v rámci únie majú funkcie ľudia ako D.Tusk alebo J.C.Juncker. Najväčším úspechom Diabla bolo presvedčenie Človeka, že je – Anjel …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432671x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu