Založ si blog

Aj Remišovej palica má dva konce

V online verzii denníka Hospodárske noviny som si prečítal článok o chate poslankyne V.Remišovej, ktorú poslankyňa neuviedla v majetkovom priznaní, pričom svoje konanie odôvodnila slovami (citujem z portálu)

Nedokončené stavby, nezapísané v katastri, sa do majetkového priznania neuvádzajú

Ľutujem, ale poslankyňa Remišová nehovorí pravdu, a naopak skúša zavádzať. Zákon č.357/2004 Z.z. v platnom znení hovorí v článku 7 bode 4,že majetkovými pomermi sa rozumie

1. Vlastníctvo nehnuteľnosti, vrátane bytu a nebytového priestoru (bod a)

2. Vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty, ktorých menovitá hodnota presahuje 35-násobok minimálnej mzdy … (bod c)

Z vyššie uvedeného vyplýva, že aj rozostavaná nehnuteľnosť patrí do majetkového priznania verejných funkcionárov, a to bez ohľadu na fakt, či je alebo nie je zapísaná v katastri nehnuteľností.

Posledným kamienkom do mozaiky nepravdivého tvrdenia poslankyne Remišovej je fakt, že aj stavba nehnuteľnosti sa dá poistiť, čo by nebolo možné, ak by sa nedala charakterizovať tým, čo symbolizuje slovo “majetok”.

Záver ? Poslankyňu Remišovú trafila vlastná palica, a je úplne irelevantné, že poukazuje na prešľapy iných politikov, v prvom rade je sama povinná riadiť sa pravidlami, ktorých plnenie vyžaduje od iných.

 

 

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9431847x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu