Založ si blog

Kadiaľ cesta (proti Ficovi) . .. nevedie . ..

Čím viac sa rozpráva a píše o R.Ficovi, tým viac sa stavia predseda SMER-u na nohy, a obnovuje sa potenciál jeho strany. Nehovoriac o účelovo šírených klamstvách, ktoré z neho robia obeť, pretože v slovenských médiách môže pracovať hocikto … vrátane ľudí, pre ktorých je náročné pochopiť aj zmysel – podpisu.

Bojovať s Ficom na základe predstavy, že spojenie všetci proti jednému bude fungovať, je veľmi naivné. Ešte horšie je, ak sa predpovedajú výsledky rôznych vyšetrovaní či súdnych konaní, pričom sa do každej kauzy cielene vloží jeho postava – či už vo forme vinníka, alebo spoluvinníka, no v každom prípade zodpovedného aj za to, že niekto a niekde má zápchu

Kto chce reálne poraziť Fica a všetko, čo tento politik symbolizuje, musí najprv poznať odpoveď na otázku – čo viedlo k jeho úspechu ? Iste, nejeden z králikov túžiacich po kráľovskej korune, túto odpoveď tuší a možno aj pozná, ale nechce – pochopiť. Stabilitu podpory a tým aj úspech môže zaručiť jediné – poctivá práca s ľuďmi, plnenie sľubov a podriadenie sa spoločnému cieľu bez ohľadu na osobné ambície.

Pokiaľ však niekto stavia na falošných hodnotách, sotva dokáže uspieť a ak predsa, tak len na chvíľu … 

Ficov politický guláš je nebezpečne návykový v tom, že sa v ňom spoločne varia záujmy oligarchov a záujmy bežných ľudí. Navonok sa všetko robí pre tých druhých, aby sa skryla realita prosperity – prvej skupiny. S podobným druhom politiky sa však nedá úspešne súperiť vulgárnym vybľakovanim na uliciach, alebo v laviciach parlamentu, a už vôbec nie pokryteckým zakrývaním vlastných prešľapov. Alebo dokonca ich bagatelizovaním. Tým sa situácia vždy len zhorší.

Musel som sa smiať, keď som čítal jeden komentár na webe denníka SME. Bol preplnený otvorenými i skrytými urážkami voličov SMER-u, pričom poukazoval na údajný platený troling zo Súmračnej. Aká je realita ? Napríklad zo spomínaného denníka vždy vyhodia v rámci internetovej verzie každého, kto nie je ochotný kritizovať jedným SMER-om. Skrytými, ale často aj otvorenými urážkami daný portál priamo preteká. Kto je nositeľom tohoto správania, keď sa tam okrem “antifico” názoru nič nepripúšťa ? Tí, ktorí sa tam nedostanú, alebo neudržia ? Podobne to funguje aj na webe Denníka N, bulvár je zbytočné riešiť. A ak sa pozrieme na diskusie pod webom Pravdy, kto tu najčastejšie provokuje a uráža ? Akoby náhodou oponenti a kritici Fica. Vari si ich platia na Súmračnej ?

A práve tieto formy pokrytectva najviac škodia. 

Postaviť sa pred ľudí a vykrikovať, že Kočner je produktom vládnutia SMER-u, hoci tieto slova vychádzajú z úst ľudí, ktorí sa so spomínanou persónou dlhodobo stretávali, dokonca využívali jej pochybné kontakty … čo je to, ak to nie je pokrytecké ? Vykrikovať o mafii, prepojenej na vládnu stranu a pritom mať v rámci vlastných štruktúr ľudí, ktorí sú podozriví z niečoho podobného v rámci regiónov – čo je to, ak to nie je pokrytecké ?

Hovoriť o slobode prejavu a pritom vulgárne urážať ľudí, ktorí podporujú zákonne registrované strany a ich predstaviteľov, čo je to, ak to nie je pokrytecké ?

Ako ich odstaviť, padla včera pri jednej debate otázka, súvisiaca s dlhodobým vládnutím jedného zástupcu SMER-u v istom mestečku. Nijako, odpovedal som pýtajúcemu. Pretože tak, ako to chcete urobiť vy, to nemá šancu na úspech. Vy nechcete nič pripraviť, nič budovať, nijako sa predtým zaslúžiť o lepší život ľudí, chcete len moc – teraz a hneď. Ale však chodíme medzi ľudí a vysvetľujeme – namietol oponent. Hm, a koľkým ľuďom tvoje vysvetľovanie zlepšilo život ? Koľkých si napríklad previedol cez cestu, alebo im pomohol v ťažkej chvíli, pripadne im prispel akoukoľvek inou formou ?

Veď to by som skrachoval a skončil na ulici, keby som každému rozdával … nazlostil sa.

Kto hovorí o rozdávaní ? Čo si však majú myslieť ľudia, ktorým štvrťstoročie vyplácaš minimálnu mzdu, lebo doba je zlá, ale ty sa máš pritom ako prasa v žite, štyrikrát ročne ideš na dovolenku, dvakrát do kúpeľov a oni – si berú aj na liečenie chorôb – dovolenku ? A potom ešte nadávaš, keď sa prispieva dôchodcom na ich potreby z tvojich dani, pretože majú žalostné dôchodky (k čomu si prispel ty svojou minimálnou mzdou v neustále zlej dobe – pre iných). Prečo si na to nemyslel vtedy, že sa to vráti ako bumerang ?

Však si mali šetriť a nepotrebovali by od iných … a z čoho si mali šetriť, keď sotva prežívali z tvojej mzdy ? Mávol rukou, odišiel. Nuž, pravda sa ťažko počúva.

Chcú poraziť Fica … prečo nie, som za. Ak však niekto verí, že mu prinesie dlhodobý úspech budovanie rodinnej politickej firmy, kde slúži príspevok za volebné výsledky všetkému možnému, len nie svojmu účelu – určite nie. A rovnako – ak si niekto myslí, že pri vystretom prste na prešľapy iných bez problémov ospravedlní vlastné – určite nie. Možno to fungovalo v 90.rokoch, ale dnes – ani náhodou.

A posledná poznámka – tak hnusný a jednostranný štýl propagandy, aká sa dnes šíri v súvislosti s našim členstvom v únii a NATO, som nezažil ani za vlády komunistov. Aj tí mali medze, ktoré neprekročili. Asi však nebude náhoda, že jej nositelia šermujú rovnakou rétorikou, ako svojho času komunistickí ideológovia … pre nich sa zmenil len pán …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432184x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu