Založ si blog

18 rokov pracovného voľna a iné “úžasnosti”

Aj som sa uškrnul, pri počutí správy, ako si poslanec Dostál div nohy nepolámal, aby ihneď podal trestné oznámenie vo veci vzťahu Trnka-Kočner …

Neviem, ale nezvyknem si tykať s pobehajmi, ktorých párkrát stretnem. A bez mučenia priznám, nemám ani takých známych, ktorí by si len tak s hocikým – tykali. A už vôbec nie v situácii, ak by sme mali postavenie, spojené s istou mierou spoločenskej zodpovednosti.

Čo si poslanec Dostál akosi doteraz poriadne nevšimol, bolo stretávanie a značne pochybný vzťah medzi R.Sulíkom a M.Kočnerom. A akosi prehliadol aj to, že pod optikou podozrenia, súvisiaceho s bývalým generálnym prokurátorom, sa dostáva do iného svetla aj fotenie lístkov pri voľbe kandidátov na túto funkciu. Komu vlastne preukazovali poslanci svoju “zodpovednú” voľbu ? Svojim straníckym šéfom, alebo Kočnerovi, ktorý aj podľa rozhovoru so Sulíkom sa mimoriadne zaujímal, ako voľba dopadne ?

Osemnásť rokov pracovného voľna, bez mzdy a iných benefitov … trojnásobný expremiér bol od roku 2000 do roku 2018, vlastne aj dnes – pracovníkom ministerstva vnútra … neuveriteľné ?

Skôr také typicky – slovenské. Nepoznám zamestnávateľa, ktorý by niečo podobné pripustil. A uvádzať si ako referenciu pracovnú pozíciu, ktorú kandidát bezmála dve desaťročia nezastáva, ani z nej nemá relevantnú prax, to sa dá nazvať drzosťou len s veľkým privretím očí. Sedelo by tomu iné, oveľa tvrdšie slovo. Podľa tohoto zvráteného myslenia môžem pokojne kandidovať na šéfa akadémie vied, však som si kedysi dávno privyrábal kúrením v jednej budove, ktorá s činnosťou tejto inštitúcie súvisela.

Kiska vie presne, koho by vymenoval resp.nevymenoval za sudcu Ústavného súdu. No a ja viem celkom presne, že v žiadnej krajine únie s výnimkou Slovenska by nielen nemal šancu na výber sudcov, ale určite by už dávno nebol ani prezidentom. A možno by riešil úplne iné problémy. Iste, sotva sa v niektorej krajine nájde tak primitívny a nekritický mediálny trh, ako na Slovensku. Nehovoriac o obsadení parlamentu a jeho celkovom obraze.

Môže sa udiať ešte niečo absurdnejšie ? Vždy sa nájde nový vrchol …

A absurdná verzia budúceho vývoja by mohla vyzerať aj takto – prezident Harabin, predseda parlamentu Matovič, predseda vlády Sulík a predseda Ústavného súdu Fico … sotva by sa dalo nájsť niečo nezmyselnejšie. Nehovoriac o chaose, ktorý by to prinieslo.

Súhlasím však s poslancom Dostálom – naozaj treba odhaliť pozadie vzťahov, bez ohľadu na osoby a ich postavenie. A treba hľadať aj odpoveď na otázku, ako sa mohol jeden z ústavných činiteľov stretávať s osobou na mafiánskych zoznamoch, a ako je možné, že to ušlo pozornosti tých, ktorí riešili bezpečnostné otázky okolo ústavných činiteľov, kde okrem iného patrí aj ochrana informácií, ku ktorým majú ústavní činitelia z titulu funkcie – prístup. Aj keď si Sulík myslí, že slovo “prepáčte” stačí, nie je to pravda. Ústavný činiteľ je z titulu postavenia povinný dôsledne zvažovať, s kým sa stretne a čo s ním bude riešiť. A som presvedčený, ak by využil možnosti svojho postavenia a konzultoval prípadné stretnutie s Kočnerom na úrovni diskusie s osobami, ktoré zaisťovali jeho bezpečnosť, nenašla by sa ani jedna, ktorá by mu niečo podobné schválila. A jeho správanie, ako aj uniknuté informácie jasne dokazujú, že si tejto skutočnosti bol vedomý a práve preto sa stretával s Kočnerom – tajne. Už len preto nie je spôsobilou osobou na výkon akejkoľvek funkcie, spojenej s riadením štátu, prístupom k citlivým informáciám …

A len čas ukáže, ako veľmi záleží bardom morálky, slušnosti a zákonnosti na hodnotách, ktoré verejne prezentujú – napríklad expresným podávaním trestných oznámení. Aj keď skúsenosti a platné normy hovoria, že ich postupy sú len formou – sebaprezentácie. Trestný zákon a trestný poriadok hovoria jasne – a počas trestného stíhania sú orgány činné v trestnom konaní povinné zaoberať sa všetkým, čo by s objasnením trestnej činnosti mohlo súvisieť … takže nájdenými dokumentmi a nahrávkami by sa zaoberali aj bez podania poslanca Dostála …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454049x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu