Založ si blog

Dankov skok do (politickej) truhly

Nech si už myslí politik čokoľvek o svojich oponentoch, nemal by klesať na úroveň krčmového krikľúňa … iste, v pozícii A.Danka ani niet divu, že sa po množstve špinavých útokov zo strany liberálov akosi neovládol, ale to ho neospravedlňuje …

Danko kopí jednu chybu za druhou. Zjavne nezvládol problém s rigoróznou prácou, ktorý navyše zaklincoval absurdným odôvodnením v súvislosti so slovom „plagiát“. A nech toho nie je málo, primitívne sa naviezol do liberálky Nicholsonovej, čo naozaj nebolo potrebné. Na zosmiešnenie si totiž spomínaná dáma stačí aj vo vlastnej réžii, no napriek tomu je to stále žena. A do žien sa nekope … to by mal Danko vedieť.

Pri vystupovaní predsedu parlamentu začína čoraz zjavnejšie vytŕčať jeho ego. Zakladá si doslova na nezmysloch, pretože pri advokátskej praxi titul JUDr. nepotrebuje, a pri šéfovaní v parlamente je mu hodnosť kapitána potrebná asi tak, ako slepému – baterka. Proste sa naháňa za nezmyslami, a ešte väčšími nezmyslami to obhajuje. Na právnika je to vskutku zvláštne správanie.

Ináč, urobil som doma pokus. Vystrihol som si výložky, prilepil tam pásik a nejaké hviezdičky, ktoré som objavil v haraburdách, a nakoniec nacapil špendlíkom na košeľu, ktorú som si následne obliekol.

Pozrel som sa do zrkadla, konečný výsledok pripomínal zďaleka a v tme hodnosť generála, ale cítil by som sa ako blbec, ak by som to mal bozkávať a vybehnúť s tým ešte aj na verejnosť. Presnejšie, daný stav by vystihovalo úplne iné slovo, ale to je naozaj vulgárne a ešte by si niekto mohol myslieť, že mám na mysli jeho osobu. Čo ak by sa chcel pravotiť ? Ďakujem, nemusím. Stačí, že sa mi vyhráža pravotením jeden starý somár, urazený tým, že je somár – a starý. Oboje je síce pravda … no nič, nebudeme to rozoberať.

Danko, Danko … predseda národniarov ovláda dokonale umenie politického sebazničenia. Čo vystúpenie, to nejaká perla. Nie, nedivím sa, že nebude kandidovať na prezidenta. Určite si zachoval aspoň štipku pudu sebazáchovy a nechce sa ešte viac strápniť debaklom v prvom kole, pretože na čo siahol počas posledného roka, to dokonale pohnojil. A to som (naivne) veril, že sa národniari pod jeho vedením zmenia a stanú sa skutočnou – národnou – stranou. Smola … ani sa k tomu nepriblížil.

Dobrá správa je, že sa Danko ani náhodou nechystá odísť z politiky. Takže si ešte užijeme nejakú švandu, keď už platíme tie nekresťanské dane a poplatky. Podplukovníka asi nedostane, takže cirkus výložky si budeme pozerať len zo záznamu, ale určite nás obdarí nejakou perlou na rôzne témy. Stačí počkať … súčasné prieskumy však ukazujú, že čoskoro sa volebná podpora šéfa parlamentu vojde v pohode aj do menšieho vlaku. Iste, bude to mať aj svoje výhody – všetci sa dokonale spoznajú, budú môcť večerať za jedným stolom … Danko proste nechápe a nechce chápať, že dnes je najväčším mlynským kameňom na krku národniarov – on sám.

Ale treba otvorene priznať, že s jeho predchodcom Slotom bola predsa len väčšia zábava … hoci treba uznať, že aj výroky Matoviča znejú zábavne, keď si spomenieme, ako skončil po neúctivom výroku na adresu A.Belousovovej …

V každom prípade bude zázrakom, ak sa národniari dostanú do parlamentu po budúcich voľbách, nech už sa konajú kedykoľvek. A.Danko dokonale potvrdil, že sa od čias J.Slotu zmenilo len málo, alebo skoro nič. Slogan – hrdo, odborne a slušne – poslal svojím posledným výrokom definitívne na smetisko dejín. Rozmenené na drobné – na odhalenia okolo svojho titulu nemôže byť hrdý, pri pohľade na rozhodnutia jeho nominantov sa nedá hovoriť o odbornosti ani náhodou, a slušnosť nakopol do zadku výrokom na adresu poslankyne SaS. No niečo sa mu podarilo dokonale – padnúť práve na úroveň správania kritikov z radov liberálnych či obyčajných – politických firiem.

Len mi je ľúto voličov SNS. Národne orientovanú stranu prakticky nemáme, a SNS pod vedením A.Danka spĺňa tieto atribúty len v prípade, ak rozsah významu slova „národ“ obmedzíme na ľudí, ktorí majú z politiky národniarov prospech. A tých by sme dokázali (zrejme) usadiť aj v – trabante. A možno by bol aj ten priveľký, ktovie. Čoraz viac sa ukazuje, že politická strana s národne orientovaným programom je na Slovensku obrovským problémom, pretože v jednej je národný len názov, a v ostatných sa za národ skrývajú pohrobkovia rôznych absurdných, alebo skôr zvrhlých myšlienok, ktoré ľudstvo už dávno odkoplo na smetisko dejín.

A tak ostáva otázka – kedy vznikne skutočne národne orientovaná politická strana, za ktorej predstaviteľov sa nebudeme musieť hanbiť ? Výsledkom politiky a vystupovania A.Danka je akurát – elegantný skok do politickej truhly … dosť málo na to, čo tvrdil pred voľbami 2016 a tesne po nich, nie ? Zrejme bolo všetko len súčasťou rétoriky na ceste k moci …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467604x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu