Založ si blog

Poslanecká česť podľa vzoru „Bárdy“

Naozaj rád čítam komentáre šéfredaktora portálu Aktuality.sk P.Bárdyho. Je to pre mňa neustále pripomenutie, alebo skôr dokonalý vzor, ako sa robí neobjektívna žurnalistika …

S jedným však súhlasím – menovanie R.Fica na post sudcu ústavného súdu by bolo výsmechom právneho štátu. Presne rovnakým, ako je menovanie sudcov ústavného súdu – A.Kiskom. Iste, nemôžem čakať, že si Bárdy podobnú paralelu všimne. Už dávno vedie svoj portál spôsobom, ktorý by sa dal charakterizovať aj slovami – krv z paprčí kvapkať môže, ale len našim …. nie, rozhodne to nie je ojedinelý jav, skôr pravidlo – tak v médiách, ako aj politike.

Priznám sa, byť na mieste P.Kresáka, ktorého si naozaj vážim a som presvedčený, že je správnym kandidátom na post sudcu ústavného súdu, hrubo by som sa ohradil, aby moje stanoviská a rozhodnutia komentoval, či skôr zneužíval na svoje ciele niekto, ako je práve Bárdy. Kresák nehlasoval o nomináciách kandidátov, pretože medzi nich sám patrí, a rozhodne nie preto, že nechcel dať hlas Ficovi, ako sa snaží Bárdy presviedčať. Napokon, Kresák už predtým deklaroval, že hlasovať (v parlamente) nebude, keďže sám kandiduje na post ústavného sudcu. A ako člen ústavno-právneho výboru parlamentu len dodržal, čo predtým vyhlásil. Nič viac, nič menej. Takže Bárdy vo svojom článku v súvislosti s neúčasťou Kresáka na hlasovaní ústavno-právneho výboru o kandidátoch a teda aj Ficovi – klame.

Keď už Bárdy začal v súvislosti s Ficom a Dankom o cti poslanca národnej rady, aj k tomu treba niekoľko slov …

Koľko cti má v sebe napríklad A.Kiska v porovnaní s niekdajším nemeckým prezidentom Ch.Wulffom ? A koľko cti majú v sebe poslanci, ktorí od získania mandátu pravidelne prednášajú na parlamentnej pôde krivé obvinenia, ktoré by u bežného občana napĺňali charakteristiku trestného činu ? Prečo máme v parlamente aj politickú stranu, ktorá nespĺňa požiadavky zákona o politických stranách č.85/2005 Z.z. v platnom znení, a to konkrétne v §6 predmetného zákona ? Prečo Bárdy, túžiaci po slušnom a spravodlivom Slovensku, o týchto veciach mlčí ? Prečo nehovorí o ohýbaní zákona podľa predstáv ľudí, ktorých sa to týka ?

Radšej žiadna česť, ako česť podľa vzoru Bárdy. Pretože tento vzor je veľmi krivý … a pokiaľ sa chceme baviť o cti poslancov, najmä súčasného parlamentu, radšej to nerobme. Našli by sme jej veľmi málo … stačí si spomenúť na tých, ktorí vo farbách SaS vykrikujú o zločinnom a mafiánskom SMER-e, a akosi prehliadli, koho mali na svojom čele v detvianskom regióne, a už vôbec nevidia, kto sa potajme ako predseda parlamentu stretával a rozoberal štátne záležitosti s Kočnerom (prečo sa skrýval, keď na tom nebolo nič zlé ?), či poslancov OĽANO, ktorí zastupujú ľudí zdesených dianím na Slovensku a porušovaním zákona, a pritom si sami akosi nevšimli, že ich politický subjekt sám nefunguje v duchu zákona … ak niekto nevie, o čom je reč, tak odkazujem na vyššie citovanú právnu normu, a vôbec to nesúvisí s počtom členov (aj keď koktanie poslankyne Remišovej pri otázke na členskú základňu je dostatočne výrečné).

A mimochodom – priemerne inteligentný novinár by pochopil, akou chybou je permanentný a neobjektívny útok na Fica, Danka a spol. Nehovoriac o tom, ak je podložený polopravdami, alebo vyslovenými klamstvami.

Chápal by, že svojím správaním vyrába z politika ako Fico doslova mučeníka, ktorému všetci a vždy krivdia, a len mu naháňa voličov do košiara. Nie je nič horšie, ako neobjektívna nenávisť. Lenže – ak niekto nemôže písať a publikovať nezávisle, sotva môžeme čakať – objektívnosť. A možno ani na to nemá, aby písal objektívne … alebo niekto príliš dobre platí. Na tom vlastne nezáleží.

Kde môže fungovať prehnitá a neobjektívna žurnalistika, vôbec nezáleží na tom, kto sa dostane na ústavný súd. Pretože pri záplave neobjektívnych a úmyselne skreslených informácií sa rozhoduje na základe nesprávnych faktov a výsledkom sú nesprávne rozhodnutia. Inak povedané – jedného neprijateľného nahradí iný neprijateľný. Napokon, máme s tým skúsenosti v súvislosti s nahradením Mečiara – Dzurindom, a neskôr nahradením Dzurindu – Ficom. Máme s tým skúsenosti pri voľbách prezidentov, kde sa vyberalo menšie zlo (čo je stále zlo) a vieme, ako to dopadlo. Najprv bývalým pobočníkom Mečiara – Gašparovičom, neskôr jeho nástupcom – Kiskom.

A ako skončí (médiami) zdeformovaná spoločnosť ? Radšej … nechcime vedieť … jej vrcholným príznakom je rozdávanie ocenení za vymyslené zásluhy, alebo za zradu – vlastného národa … toľko o cti podľa vzoru – Bárdy …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432196x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu