Založ si blog

Dvojkolová voľba Róberta I. Ústavného

Posledné správy z tábora kŕmičov hadov potvrdzujú, že sa budú kandidáti na sudcov ústavného súdu hľadať a voliť dovtedy, kým sa nenájde správny gombík na zvolenie R.Fica. Niet dokonalejšej ukážky deformácie slovenskej spoločnosti a úpadku hodnôt.

Fico v pozícii ústavného sudcu nebude ničím iným, len potvrdením paškvilu, na ktorý sa zmenil výber kandidátov do rôznych verejných funkcií. Môžeme začať podnikateľom – odborníkom na kreatívne účtovníctvo, ktorý sa zásluhou absurdnej voľby menšieho zla dostal do kresla prezidenta, a hoci ho prakticky nikde nepozývajú na oficiálne návštevy, je sprevádzaný množstvom pochybností a zapletený do niekoľkých káuz, stále sa stavia do pozície morálneho vzoru, hoci nevie vyvodiť zodpovednosť ani sám voči sebe.

Môžeme pokračovať korunným princom slovenskej politiky, ktorý je vždy a všade pripravený vládnuť, len každé voľby opakovane dokážu jedno a to isté – nikdy nie je pripravený vyhrať voľby a vždy je len ten druhý v poradí, odkázaný na intrigy, rôzne formy „cigánskych“ féroviek a iné ťahy. Podľa jeho slov preteká jeho strana odborníkmi, čo dokázal naposledy tým, že na post štátneho tajomníka dosadil osobu, ktorá (podľa zlých jazykov) by nevedela preukázať ani – maturitu. No predsa by sa niečo našlo, kde by sa jeho ľudia hodili – ide sa vraj na území Slovenska natáčať pokračovanie H.Pottera, a vraj sa hľadá kandidát na lorda Valdemorta. Treba priznať, že večný kandidát na šéfa má v strane niekoľko úkazov, ktoré dokážu tak zúrivo vypliešťať okále … možno by nahnali strach aj v horore.

Ťažko sa môžeme diviť, kam smeruje voľba sudcov ÚS. Kto nemôže byť kráľom (alebo králikom na poste prezidenta), chce byť aspoň majákom spravodlivosti a dodržiavania práv na Slovensku …

Róbert I. Ústavný … by mohol znieť titul toho, kto chcel kraľovať a dnes mu stačí – sudcovať. Z rôznych funkcií sa stáva na Slovensku zásluhou obsadenia hanebná fraška. Kde sa žiada prax, odbornosť na primeranej úrovni, tam stačí byť politickým nominantom a potom je možné všetko. Nečudo, že nakoniec pri rôznych poradách, súvisiacich s činnosťou štátnych inštitúcií, pôsobí najsprostejšie – ministerský úradník.

Prečo sa teda politické špičky pretvarujú a hrajú na demokratov, keď sa už dávno cítia ako šľachta ? Však stačí obnoviť rôzne predikáty, opäť založiť rôzne rody a bude, nie ? Dnes už predsa nehrozí návrat sedmoslivkárov … konečne by sa mnohí cítili dôstojnejšie a nemuseli by si masírovať svoje prázdne egá ešte prázdnejšími rečami. Stačilo by formálne vystúpenie lorda – parlamentára, ktorý by dôstojne zahlásil – vážení páni a dámy, uvítajte slobodného pána Richarda zo …. alebo Igora I. Najrovnejšieho medzi Krivými … už len navrhnúť a vypracovať erby … a oficiálne odevy, ušité z hermelínu a obrúbené snehobielymi goliermi. Aspoň by sa to dalo pozerať, keď už sa to nedá – počúvať.

Aspoň raz by boli karty rozdané od začiatku a každý by poznal svoje miesto v spoločnosti. Aký význam majú voľby, ak kandidátov vyberajú politické mafie a jedinú šancu má (veci a záujmom strany) oddaný, privilegovaný – smrad ? Kto sa pozerá, ako sa parlamentná demokracia ocitne na hnojisku, nech sa nediví, že mu vládnu – svine.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457214x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu