Založ si blog

Vzdá sa Matovič poslaneckého mandátu ?

Ak už chce šéf politickej firmy moralizovať nad niečím, čo pochádza z obdobia pred vyše troma desaťročiami, mal by sa postaviť objektívne aj k vlastným prešľapom a ísť príkladom.

Jeho nezákonné prešľapy v súvislosti s poslaneckým mandátom a nepozastavenou živnosťou sa datujú pred pár rokmi, a vôbec pri tom nezáleží na skutočnosti, či k tomu došlo úmyselne alebo neúmyselne. Stalo sa a na inom nezáleží. A treba pripomenúť, že na rozdiel od ním kritizovaného Kresáka je nepochybne preukázané, že si svoju povinnosť (opakovane) nesplnil. Takže by mal ísť ostatným príkladom a odovzdať mandát. Ale toho sa určite nedočkáme. Až tak ďaleko zmysel pre morálku o šéfa obyčajných … nesiaha.

O tom, ako vidí Matovič svoju politickú činnosť a povinnosti s tým súvisiace, najlepšie svedčia pravidelné odchody „hviezd“ morálky a životných príbehov z jeho klubu. Svedčí o tom aj vyjadrenie niekdajšej poslankyne, JUDr.M.Ritomskej, ktorá svojho času verila, že v jeho košiari bude vedieť naplniť svoje ciele, na ktorých základe získala dôveru voličov. A dosť rýchlo pochopila, že rétorika šéfa politickej firmy je naozaj len – rétorikou. A v skutočnosti ide o niečo úplne iné.

Pohľad na webovú lokalitu OĽANO hovorí jasnou rečou. Je to hnutie na papieri, realita je úplne iná.

Márne som hľadal náležitosti, citované v zákone o politických stranách č.85/2005 Z.z. v platnom znení a to konkrétne vymenované v §6 bodoch 5-8 citovaného zákona. Čo majú iné strany na svojich oficiálnych stránkach, to v prípade tzv.hnutia (skôr politickej firmy) jednoducho nenájdete. Príčiny, prečo hnutie „obyčajného“ Matoviča nemá ani to, čo má dokonca aj ĽSNS pod vedením M.Kotlebu, je skôr otázka na šéfa obyčajných a možno aj zodpovedné orgány, pretože to vyvoláva oprávnenú otázku, či vôbec existuje právny základ na to, aby sa hnutie zúčastňovalo akýmkoľvek spôsobom riadenia štátu a legitímne zastupovalo občanov.

Iste, ak by bola podobná otázka položená šéfovi obyčajných, je skoro isté, že by prišla rovnaká odpoveď, ako v prípade iných prešľapov – čo tam po nejakej byrokratickej absurdnosti, keď iní okrádajú štát a národ. Nuž, vidím to inak – príspevky za výsledky vo voľbách pre politický subjekt, ktorého činnosť vykazuje množstvo nedostatkov, nie sú rozhodne zanedbateľné a súdiac podľa vyjadrení exposlankyne Ritomskej, dá sa oprávnene pochybovať, že slúžia na ten účel, ktorý vymedzuje zákon. Poukazuje na to aj zmätené koktanie poslankyne V.Remišovej, keď dostala priamu otázku, súvisiacu s počtom členov OĽANO. A som presvedčený, že by rovnako koktala, ak by jej bola položená otázka, súvisiaca s nedostatkami v činnosti hnutia, ktoré je vidieť aj na jeho webe.

Komu vlastne slúži OĽANO ? Voličom, občanom Slovenska, alebo hŕstke ľudí okolo Matoviča ?

Na to by mali hľadať odpoveď iní. V tejto súvislosti je zarážajúce, že poslancom parlamentu trvalo dva roky, kým sa dostali k prejednaniu prešľapov Matoviča, a dodnes nikto ani len nenadhodil tému fungovania jeho hnutia … hoci slovo hnutie pôsobí v tejto súvislosti rovnako absurdne, ako prejav nad produkciou mlieka pri pohľade na pár kvapkami mlieka pokrytý stôl. A hlasovanie o mandáte Matoviča len opäť potvrdilo, že poslanci nevedia konať podľa svojho vedomia a svedomia, ich právne povedomie je na zanedbateľnej úrovni … a možno majú aj strach konať podľa zákona, aby sa náhodou neprišlo na ich vlastných kostlivcov v skrini.

O tom, akým omylom je tolerancia voči prešľapom šéfa obyčajných, dokonale svedčí jeho útok proti P.Kresákovi, ktorý sa odohral len pár hodín po skončení prejednávania mandátu šéfa obyčajných. Opäť sa naplno vrátila v priamom prenose jeho arogancia … hovoriť v tejto súvislosti o nejakej morálke, alebo hodnotách je úplne zbytočné. Čo napokon potvrdzuje aj množstvo agresívnych a vulgárnych útokov, rôznych obvinení (napokon nepreukázaných) zo strany šéfa obyčajných na adresu jeho politických protivníkov.

Nie, Matovič rozhodne mandát nevráti … už dávno sa svojvoľne a bezdôvodne inštaloval do pozície inkvizítora, na ktorého platia len tie pravidlá, ktoré on blahosklonne akceptuje … otázkou je, aké vysvedčenie dáva slovenskej spoločnosti pôsobenie podobných ľudí vo verejných funkciách.

Zdroje:

  1. JUDr.Mária Ritomská o Matovičovi a OĽANO
  2. Tlačová konferencia a otázky na V.Remišovú v súvislosti s členmi hnutia
  3. Zákon o politických stranách a hnutiach č.85/2005 Z.z.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433430x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu