Založ si blog

Slovan . . . veľké oči, krutá realita . . . potrebuje pomoc

Nemôžeme sa diviť, ako dopadol Slovan v KHL. Opakoval sa len tradičný scenár – veľké reči pred sezónou a záplava tvrdých zaúch počas nej … napriek tomu by som nelámal palicu nad Slovanom …

Skôr by to chcelo hlbšie zamyslenie nad pôvodnou myšlienkou účasti Slovana v KHL. A jej základom bola výchova hráčov pre reprezentáciu, získavanie skúseností v tvrdej konkurencii, pretože niet žiadnych pochybností o kvalite ruskej nadnárodnej súťaže. A ak už má v nej miesto slovenský klub, malo by sa to využiť.

Problém prvý – peniaze …

Nedá sa pochybovať o tom, že Slovan nemá peniaze na kvalitných hráčov zo zahraničia. Výsledkom sú absurdné zmluvy s hráčmi, ktorí neprinesú kvalitu a výsledky pre Slovan, a nie sú ani prínosom pre slovenský hokej. Konečne by sa malo vychádzať z reálnych možností …

Problém druhý – kvalita hráčov …

Ak má skončiť mužstvo posledné s legionármi, je lepšie, ak ich miesta obsadia slovenskí hráči. Neverím a nebudem sám, že sa nenájde na slovenských klziskách tridsiatka hráčov, ktorá by nedokázala urobiť lepšie výsledky, ako súčasný káder Slovana.

Hľadajme cestu, ako pomôcť Slovanu a pomôžeme slovenskému hokeju

Slovenská liga sa síce zlepšuje, ale na medzinárodnů konfrontáciu to nestačí. Treba pravidelné stretnutia s špičkovými súpermi, nie druhým sledom typu Nemecka, Švajčiarska, Bieloruska a spol. Navyše, už pomaly nestačíme ani na ten druhý sled.

Vo svete máme tak desať-pätnásť hráčov, s ktorými môžeme rátať za ideálnych okolností. V praxi to znamená, že potrebujeme aspoň pätnásť hráčov, ktorí by tvorili základ reprezentácie a boli doplnení tými, ktorí môžu prísť z NHL, Švédska, Fínska, alebo inej súťaže. Čo s tým ? Ako vyriešiť tento problém ?

A čo tak sa spojiť v mene spoločného úspechu ?

Vybrať zo slovenskej ligy pätnásť-dvadsať najlepších hráčov, vo veku do 25 rokov, s perspektívou do budúcnosti, a vytvoriť tak základ pre Slovan do KHL ? Aj v prípade, že by odohrali len základnú časť KHL, mohlo by to byť pre slovenský hokej obrovským prínosom. A nepochybujem, že aj vystúpenia reprezentácie na svetových šampionátoch by vyzerali úplne inak.

Prečo ? Nie, rozhodne sa nejedná o novú myšlienku. Svojho času sa uplatňoval podobný formát v bývalom ZSSR, kde bola reprezentácia prakticky zhodná s mužstvom CSKA Moskva, a len vhodne doplnená s hráčmi z iných klubov. Výsledkom však bola zohratosť mužstva a úspechy na medzinárodnej scéne. Iste, dnes nemáme 70.-80. roky minulého storočia, no niekde treba začať.

Áno, kluby z domácej súťaže by protestovali. Ale aj tu by sa mohla nájsť cesta, ako ich motivovať, aby uprednostnili spoločný záujem pred vlastným.

Dve spomienky a každá iná … chodieval som kedysi na zápasy jedného mužstva … a hoci prehrávalo jeden za druhým, vždy malo plný štadión a diváci tlieskali … hráči bojovali, akoby hrali o titul majstra sveta, a nevzdávali sa ani vtedy, keď už počet gólov v ich sieti presahoval dvojciferné číslo …

Korunný princ … taká prezývka mi kedysi prischla. Počet druhých miest v rôznych súťažiach sa zasekol na čísle tridsaťsedem … niekde chýbal bod, inde centimeter, alebo sekunda. Bolo mi neraz do plaču … radšej raz vyhrať a nič viac, než niečo také … proste som na viac nemal …

Srdce a dať zo seba to najlepšie … časom som pochopil, že potom žiadny výsledok nie je sklamaním …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452748x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu