Založ si blog

Exekučná amnestia a iné ptákoviny . . .

Dlhy by sa mali platiť … s tým plne súhlasím. Pokiaľ je však možné podpisovať solidaritu so zlodejinami typu eurovalu, či sponzorovať bohatých, aby boli ešte bohatší …

Nevidím dôvod, aby sa raz nemohlo prispieť aj tým, ktorí na podobné zlodejiny musia prispievať na základe rozhodnutí hŕstky “zablatených” potentátov. Tým skôr, že dnes chce kázať o morálke a slušnosti týpek, ktorý klame od rána do večera, súdil sa o ukradnutý pozemok a vezie sa vo vyšetrovaní daňových podvodov.

Exekučná amnestia nie je o nič väčším nezmyslom, ako je poskytovanie finančných dotácií pre bohaté nadnárodné spoločnosti, alebo “hrdinská” záchrana Váhostavu, ktorý uvrhol do nešťastia množstvo malých podnikateľov. Nie je o nič väčším nezmyslom, akým je vyčlenenie rôznych zdravotných pomôcok zo zoznamu hradených zdravotnými poisťovňami, hoci si pacienti svoj problém nespôsobili … v zrkadle zvrátenej solidarity pri hradení liečenia feťákov, alkoholikov či gamblerov, ktorí si svoje problémy – spôsobili vo vlastnej réžii.

Exekučná amnestia je však len populistickým gestom, ak môžu veritelia opätovne žiadať o uspokojenie pohľadávok, ktoré už boli raz – zrušené.

Je to nesystémový krok, ktorý má niekoho udržať pri moci vo forme odmeny za plesnivý rožok, drzo predhodený ako chutný koláč – pre chudákov.

Pri exekučnej amnestii nejde o pomoc zúfalým ľuďom, ale len o udržanie miesta pri koryte. Exekútorov nemusíme ľutovať, dlhé roky si doslova bahnili na úkor zúfalých alebo nezodpovedných ľudí, a rovnako nemusíme ľutovať ani zdravotné poisťovne, ktoré si vyplácali honosné odmeny napriek stratám pri hospodárení, či zásluhou zamietania rôznych nárokov poistencov. Ale …

Všetko by malo mať nejakú logiku, či jasne definovaný konečný cieľ. Cieľ, ktorý prospeje celej spoločnosti.

A ten v prípade exekučnej amnestie nevidieť … vyzerá dobre, kým sa svetlo opäť nerozsvieti a dlžník – nezobudí.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452318x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu