Založ si blog

Kto a koho platí v politike . . . a prečo ?

Diskusie pod rôznymi článkami a to nielen na Pravde, dokonale potvrdzujú, že politické strany a oligarchovia si platia provokatérov, aby znemožnili poznanie pravdy o svojich skutočných zámeroch …

A tak je potrebné, aby sa otvorene a priamo poukázalo na to, komu a prečo slúžia rôzni primitívi, ktorí chodia pravidelne mariť diskusie, provokovať ostatných diskutérov a využívajú na to najrôznejšie prostriedky. Niet žiadnych pochybností o tom, že ľudia, ktorí sa nikdy nevyjadria k témam článkov a okamžite provokujú autorov, prípadne iných diskutérov, to môžu robiť len z dvoch dôvodov – buď sú duševne chorí alebo sú za to platení. Dúfajme, že je druhá možnosť – správna. Ak by bola správna prvá, bola by to tragédia národa.

Takže – kto a koho platí ? Nie, mená rozhodne nebudú padať a to nielen preto, že je to v rozpore s pravidlami blogu. Ale aj preto, že presvedčenie bez dôkazov nestačí ani vtedy, keď správanie niektorých jedincov jasne poukazuje na to, odkiaľ vietor fúka.

Najprimitívnejšiu formu provokatéra poznáte ľahko – obvykle ho nájdete v protokoloch ŠTB, je tam samozrejme nevinne a za všetko môžu – komunisti. Čuduj sa svete, väčšina týchto jedincov trpela za bývalého režimu tak veľmi, že získali vtedy univerzitné vzdelanie, pracovali na riadiacich postoch či pravidelne cestovali na dovolenky do krajín, ktoré ostatní poznali – z atlasov.

Ich príspevky sú na jedno kopyto, či píšu k politike, kultúre alebo športu – vždy sú rovnaké, vrátane vinníka. Priam komicky vyznieva, že niektorí z týchto bojovníkov proti totalite, utláčaných silovými zložkami (napríklad ŠTB), ihneď po prevrate išli do podnikania, často privatizovali a dokonca niektorí od začiatku sídlili v rovnakých budovách, ako ich prenasledovatelia. Určite len náhoda …

Iná, rovnako zaostalá forma provokatéra chodí v diskusiách útočiť len na vybraných autorov. Objavia sa obvykle tam, kde sa kritizuje konkrétna politická strana alebo vyjadrenia či skutky jej zástupcov. V iných diskusiách sa táto skupina “prispievateľov” obvykle neobjaví, no dokáže expresne reagovať, ak sa siahne na jej “idoly”. Vtedy sa objaví pár minút po zverejnení príspevku.

Ďalšia skupina provokatérov je na vyššej úrovni. Obvykle zbiera informácie o kritikoch, snaží sa zistiť – čo robia, kde bývajú, s kým sa stretávajú a podobne. A potom sa snaží tieto informácie využiť vo vlastný prospech. Prvým krokom býva obvykle snaha o stretnutie a dohodu, aby kritik zmenil cieľ svojho záujmu. Ak to nepomôže a kritik nepochopí, prichádza šírenie falošných informácií o jeho osobe … ak náhodou kritizuje niekoho pri moci, a podniká, zrazu sa stane častým objektom rôznych kontrol a podobne. Nejaký prostriedok sa vždy nájde a dôkazy obvykle nie sú …

Nie, podobné veci sa rozhodne nestávajú náhodou. Napríklad po vzniku prvej vlády M.Dzurindu došlo k hromadnému prepúšťaniu úradníkov, pričom vôbec nezáležalo na ich odbornosti. Stačilo nesprávne politické presvedčenie. Odvtedy je podobný postup pravidlom.

Najhoršou a najnebezpečnejšou formou trola je mediálny produkt. Nielen v mene svojich pánov útočí, ale obvykle má aj isté mocenské postavenie, v ktorom môže manipulovať s verejnou mienkou.

Klasickým príznakom prítomnosti podobného ůkazu je tvorba rôznych “čiernych” kníh, mesiace a roky trvajúce kontroly predchodcov, kde sa úplne strácajú jeho vlastné darebáctva a zlodejiny.  Napríklad platenie za služby externým firmám, hoci úrad vedený mediálnym produktom disponuje vlastnými pracovníkmi pre naplnenie týchto potrieb. Tento jav dokonale ilustruje, kto a prečo sa dostal do verejnej či štátnej funkcie.

Aj preto si treba dávať pozor, komu a čo veríme … milionári a miliardári nechodia do politiky pomáhať, ale sa obvykle chcú zabezpečiť. Napríklad proti následkom vlastných darebáctiev …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463335x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu