Založ si blog

(Slovenské) gorily v hmle . . . ožiaril slnečný lúč pravdy

Márne sa snažia politické špičky parazitovať na kauze Kočner a spol. Pre rázne zmeny na Slovensku je potrebné, aby sa urobilo oveľa viac. Napríklad vyšetrilo pozadie čudesných pozemkových operácií pod Tatrami, ktoré až príliš pripomínajú činnosť organizovanej skupiny … alebo sa vrátiť do čias rôznych podozrení, súvisiacich s činnosťou niekdajšej SDKÚ.

Nájsť odpoveď na otázku, ako je možné, že sa ústavný činiteľ opakovane stretával s osobou na mafiánskych zoznamoch (slovami D.Lipšica „závadovou“ osobou) a čo robili tí, ktorí okrem iného zodpovedali nielen za bezpečnosť jeho osoby, ale aj ochranu informácií, s ktorými sa dostával do kontaktu. Nájsť odpovede na otázku, ako sa dostali niektoré politické strany do kontaktu s osobami z podsvetia, respektíve prečo niektoré politické strany fungujú aj napriek tomu, že zjavne nespĺňajú podmienky, vyplývajúce zo zákona o politických stranách.

Mafia … lacné slovo na prikrytie rôznych nekalých praktík. Na Slovensku máme niekoľko druhov spolkov, ktoré sa podobajú tomu, čo symbolizuje slovo „mafia“. Prvé sú tie, ktorých členovia končia pred súdom a následne vo väzniciach. Ostatné sú akosi zákonom „chránené“, aby si ich členovia mohli robiť – v podstate čokoľvek. Dôvtipne skryté pod slovným spojením – politické strany. Pretože dnes si nejeden darebák môže slobodne a nerušene založiť politickú stranu, a parazitovať na verejných financiách – aj napriek rôznym podozreniam, ktoré sa s ním spájajú.

Pri kormidle štátu máme ľudí, ktorí tam už dávno nemajú čo hľadať. Prešľapy Fica, Danka, Sulíka, Galka či mnohých iných by už dávno znamenali jediné – vytretie ich mena z verejných funkcií akéhokoľvek druhu.

Výhovorky, že niekto nevedel o tom, s kým pravidelne sedí za stolom, neobstoja. Nemôžu obstáť, lebo je to vždy len účelové klamstvo. Mafia akéhokoľvek druhu sa nestretáva pravidelne s ľuďmi, ktorým nedôveruje, nepozná ich alebo ich nemá v hrsti. Nech už je pravdou čokoľvek, podobní ľudia nemajú čo robiť pri správe štátu.

A najnebezpečnejší sú rozprávkári. Napríklad tí, ktorí sa dostali k lukratívnym pozemkom za cenu víkendového pobytu v kúpeľoch, a nič podozrivé si nevšimli. Dokonca si roky nevšimli ani to, že “ich” majetok nesie cudzie meno. Ľudia, ktorí boli schopní odrať z kože kohokoľvek za pár tisícok, ale nevadili im státisíce – privlastnené niekým iným ? Hoci len jedinou tabuľou ? Lož …

Na Slovensku si oligarchovia kupujú miesta v riadení štátu alebo dosadzujú svojich ľudí … konečne sa blížime svojmu súčasnému vzoru – USA. Tam tiež môže sedieť vo verejnej funkcii hocikto … a tak to aj vyzerá …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460679x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu