Založ si blog

Jedovaté ovocie stromu ľahostajnosti

Kedysi boli na krízové situácie vytvorené sklady CO.A bolo tam (na danú dobu) všetko dostupné vybavenie.Keď som sa včera opýtal jedného známeho,mávol rukou so slovami “Ani sa radšej nepýtaj”

Nuž a tak som sa radšej nepýtal,len skúsil zamyslieť.(Asi) nemáme sklady s materiálom pre krízové situácie.(Určite) nemáme ani dostatočné kapacity v nemocniciach,pretože čo sa dalo,bolo sprivatizované do rúk rôznych pobehajov.A keďže tým išlo predovšetkým o kšeft,čo sa dalo,to zmenili na svoj obraz (a kto veril,že im ide o zvýšenie kvality služieb v zdravotníctve,doporučujem namočiť hlavu do studenej vody,najlepšie v potoku).Kto nemá peniaze,nemá nárok (stačí sledovať zoznamy so záplavou dlžníkov na poistení,hlavne sa treba skladať na liečenie feťákov,alkoholikov a gamblerov).Výsledok – dnes sa trasieme pred pandémiou,ktorej póvodcu ani nepoznáme.

Nie,dnes už neverím,že to pominie zásluhou leta,teplých dní a podobne.A ak,tak len do jesene (čisto môj názor)

Dnes si myslím,že môžu tancovať “šťastím” tí,ktorí majú nejakú záhradu či políčko.Už sme totiž videli,ako sa zachovajú naši “partneri”,keď tečie do topánok – jednoducho im je bližšia košeľa než kabát a pokojne siahnu aj na cudzie.Dokázali to v prípade zdravotníckeho materiálu,a ešte ľahšie to dokážu v prípade potravín.Možno konečne dokážeme pochopiť,o čom je potravinová bezpečnosť štátu a prečo sa nemá dať moc do rúk (predajných) “kreténov”,ktorých jedinou praxou po skončení štúdia (ak vôbec študovali) je disciplína,ktorej sa v radoch pospolitého ľudu hovorí – rektálny alpinizmus.

Kto môže,mal by niečo pestovať pre strýčka Príhodu.Človek by mal byť pripravený na najhoršie a veriť v najlepšie.A hlavne – sýty hladnému neverí a bohatý má česť priviazanú o výpis z banky (a sotva slovenskej).Bolo to tak počas poslednej svetovej vojny a bude to tak vždy,česť výnimkám.

Plán riešenia ? Kdeže,slovenský politik má len plán na prevzatie moci.

Ak by to bolo inak,nemal by nastupujůci “mocipán” len reči o tom,čo majú mať pripravené druhí.Pokiaľ je však nedostatok základných ochranných prostriedkov pre obyvateľstvo,je to fatálne zlyhanie celého systému a všetkých,ktorí boli pri moci.No skôr sa dá povedať,že žiadny systém nemali,teda okrem vlastnej pohodlnej obživy.

Ovocie stromu našej ľahostajnosti je jedovaté.Zaslúžene.Roky sme sa opájali voľbou menšieho zla a výsledkom môže byť jediné – zlo.Možno konečne sa zamyslíme a začneme hľadať …

Dobro … dobro pre nás všetkých,nielen pre skupinu vyvolených.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466741x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu