Založ si blog

Dámy a páni, kapitalizmus chránia vojny !

Kto sníva o návrate socializmu,radšej nech zabudne.Záujmy kapitalizmu boli vždy chránené vojnami a brutálnou silou,dôstojne sa skrývajúcimi za vzletnými slovami typu sloboda či demokracia.

A sotva niekto z bohatých pristúpi na to,aby sa vzdal svojho pohodlia (nakradnutého bohatstva v zlodejskej privatizácii či dedičstva po vystrieľaných alebo uväznených mafiánskych bratoch).Na to rovno zabudnite.Kto náhodou vystúpi z kola,môže ísť na exkurziu do Iraku,Líbye,Afganistanu,Sýrie alebo sa opýtať (opakovane podvedených Kurdov),ako to vo svete chodí.Vo svete 1% zločineckej moci,kde ľudský život neznamená absolútne nič.Alebo len číslo v štatistike.

A môžeme si za to sami.Pustili sme si do kožucha skrachované demokratické vši,ktoré pred fatálnou hospodárskou krízou zachránil len rozpad východného bloku a nové trhy na ovládnutie za pomoci domácich kolaborantov,ktorým stačili honosné vily,autá,lesk rôznych večierkov a trvalý bezprácny príjem.A niektoré ošípané sa dokázali udržať pri koryte až do konca svojich dní,iné zase objavili nový spôsob udržania príjmu – napríklad terorizovaním svojich susedov v mene rozšírenia svojho majetku.Však si stačí spomenúť na jedného boxera,ktorého jedinou odpoveďou oponentom bola veta “chceš po papuli ?”.Nečudo,však tento špinavec veľmi dobre vedel,že sám po papuli dostať nemôže,aj keby bol súper väčší chlap.

Čo si teda asi predstavujete ? Vzdajú sa moci a pôjdu kade-ľahšie ? Zabudnite …

Dokonca ešte aj tí,ktorí pravidelne vykrikovali o spoločnosti pre ľudí,to naposledy vzdali a do volieb nešli.Niet divu,však od roku 1990 nepochopili,odkiaľ treba začať.Priam smiešne vyznelo pripomenutie “vodcu proletariátu” (prečo mi to slovné spojenie pripomína aj Hitlera ?),ktorý mal svoje výročie.A mimochodom,obaja spomenutí mali niečo spoločné – v istej dobe ich výrazne podporoval … kto asi ? Veľkokapitál,pretože chcel cez nich naplniť svoje záujmy.Len akosi pozabudol na staré známe – revolúcie požierajú vlastné deti.

Spoločenská zmena znamená konflikt.Konflikt znamená utrpenie v dôsledku násilia.Násilia,ktorého sa mocní tohoto sveta nikdy neštítia.Kto by o niečo podobné stál ? Zvlášť na Slovensku,kde si národ pravidelne a viac-menej mlčky nechával ukradnúť (či predať) všetko,čo ho symbolizovalo.Alebo čo si za ťažkých obetí v pote tváre a mozoľoch rúk vybudoval.

Kto to ešte nepochopil,problémom spoločnosti neboli pravoverní komunisti a nie sú pravoverní demokrati.Skutočným problémom spoločnosti sú “filcky”,ktoré sa na ich chrbte viezli a vezú.A budú na akomkoľvek chrbte,ktorý zaručí ich komfort a pohodlie.

Rozvrat spoločnosti je zreteľný.Jeho najsilnejším dôkazom je fakt,že dnes niekde zachraňujú ľudí pomôcky,zaprášené prachom desaťročí,ktoré po sebe zanechali tí,ktorí vôbec nemysleli na potreby a túžby ľudí,lebo

…. kontrolovali na hraniciach a nezaistili dostatok banánov,mandarínok a po vyhorení papierní – toaletného papiera.A nútili pracovať ľudí s tulením syndrómom …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456969x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu