Založ si blog

Tlčhuby proti odborníkom = katastrofa pre obyvateľstvo

Ak sa pýtate,prečo dnes zažívame možno najväčšiu krízu po druhej svetovej vojne,možno by ste sa mali pozrieť do zrkadla a zamyslieť.

Odpoveď sa nebude nikomu páčiť,hoci problém je oveľa zložitejší.Ale pokiaľ dávate moc nad vlastným životom do rúk tlčhuby,nič dobré neočakávajte.Skúste sa niekedy pozrieť na kandidátne listiny pri rôznych voľbách a položiť si otázku (a teraz budem naozaj nepríjemný,ale med si mažeme okolo huby od roku 1990 a máme v skutočnosti hov.o)

– ako je napríklad možné,že môže do verejnej funkcie kandidovať devätnásťročný sopliak,ktorý sotva skončil školu,do druhej smeruje a jeho životné skúsenosti sa rovnajú nule ?
– ako je možné,že napriek fatálnym následkom na stave štátu sa vo verejných funkciách pregrciavajú a trtošia mnohí ľudia,ktorí sa na tomto stave podieľajú dlhé roky ?
– a posledná otázka (všetky by sa aj tak nevošli na žiadne fórum sveta) – ak chce dnes niekto pomoc od štátu,musí mať všetko vo vzťahu k nemu vysporiadané.Prečo teda nie je rovnaká zodpovednosť vyvodená aj voči zlodejom,ktorí si vo verejných funkciách rozdávali zlaté padáky pri odchode,plytvali verejnými financiami a škodili celej spoločnosti ?

Ministri členských krajín sa nevedeli na pôde únie dohodnúť na spoločnom postupe … prečo asi ? Vráťme sa na rodnú hrudu – čo vie asi taký Budaj o životnom prostredí ? Za čo dostal túto trafiku ?

Chaos,zmätok,panika … tak sa kedysi hovorilo tomu,čo dnes svetu a Slovensku vládne.Ako asi môžu dnes postupovať proti pandémii ľudia,ktorí roky plnili štátny rozpočet výpredajom vlastníctva štátu (teda nás všetkých) a devastovali verejné financie rozdávaním štedrej podpory miliardárskym spoločnostiam,aby zakryli pravdu o následkoch vlastnej (zlo)činnosti – teda vysokej nezamestnanosti v 90.rokoch ? Mnohí si pamätáme na sklady civilnej obrany a aj na to,čo sa v nich nachádzalo.Čože sa to s nimi stalo ? Prečo dnes niekto (ako dement) vyzýva obyvateľstvo,aby postúpilo kvalitné prostriedky na ochranu (ktoré si samo zakúpilo alebo niekde náhodne zaistilo) silovým a zdravotníckym zložkám ? Ako je možné,že tieto zložky nemajú vlastné vybavenie a sú odkázané “na charitu” obyvateľstva ?

A nakoniec sa musím (chtiac-nechtiac) zastať Matoviča – pri tom neuveriteľnom počte (často titulovaných) kreténov,ktorí ignorujú dnešný stav (a možno ani neignorujú,ale nemajú vybavenie na jeho pochopenie,pretože titul nie je dôkazom inteligencie) by som na jeho mieste rovno vyhlásil výnimočný stav.Ak niekto nechápe dôvody,nech sa pozrie na naše cesty …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463549x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu