Založ si blog

Zomriete, lebo . .. (nie je sanitka, miesto, lekár alebo peniaze ? ?? )

Po necelých tridsiatich rokoch existencie samostatného Slovenska,alebo o čosi viac po novembri 1989 zaznelo to,čo sa dalo očakávať – sme v situácii,keď môžeme zomrieť pri čakaní na lekársku pomoc (alebo sa jej nemusíme vôbec dočkať).Presnejšie – dá sa očakávať zlyhanie preťažených nemocníc a úmrtia na zdravotné problémy,ktoré by boli riešiteľné,ale ich nebude mať – kto riešiť.V civilizovanej krajine by bol vinník podobného stavu označený za zločinca,na Slovensku patrí medzi oligarchov a spoločenskú elitu.

Následok grandiózneho podvodu na obyvateľstve s názvom „optimalizácia (reprofilácia) nemocníc“ sa dal čakať.V skutočnosti išlo o optimalizovanie tokov financií do správnych vreciek.Môžeme pokojne pripomenúť zmenu zákona,ktorá zrušila dopravné služby v zdravotníctve ako živnosť,a presunula právomoci pod ministerstvo zdravotníctva,aby sa tak odstránila nežiadúca konkurencia pre privilegované podnikateľské subjekty,ktoré tak skvele profitovali a profitujú na podnikaní s dotáciami na tieto služby.Pacient nezaujímal nikoho – ak nechce ísť s nami,nepôjde s nikým.Čakanie v horúčave,mraze,vetre či daždi ? Koho by to trápilo … však zisk stojí nad všetkým.

A tak sa nemôžeme diviť,že dnes sa objavilo na stránkach jedného online denníka aj konštatovanie,že si musíme zvyknúť na početnejšie úmrtia,ktoré nemusia súvisieť s diagnózou Covid-19,ale ochoreniami,ktoré nebudú môcť preťažené nemocnice riešiť.Zjednodušene – zlomíte si nohu,alebo dostanete slabší infarkt,či len stratíte vedomie – a možno sa už domov medzi blízkych nevrátite.Niekto v záujme ziskov poisťovní a privilegovaných „podnikateľov“ vytvoril systém,kde budete len štatistikou.

Stále však môžete tancovať pri pohľade na to,koľko včerajších mocných je dnes vo väzení … stále sa môžete radovať a ignorovať vlastnú slepotu,že zlo sa ničí od koreňa,nie zverením moci do rúk menšieho zla (psychopata či bývalých mafiánov (alebo prostitútiek mafiánov),ktorí nevedeli a nevideli … len z toho ťažili …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452738x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu