Založ si blog

Sviatok pajácov a zlodejov

Obrazom novembra 1989 a jeho skutočných cieľov (o ktorých ľudia na námestiach nemali ani tušenia) je stav Slovenska,spôsob vzniku jeho samostatnosti a krutá realita,ktorej denne čelíme.

Ak môže dnes niekto úprimne oslavovať tento „sviatok“,tak len skupina politických pajácov,ktorým stačí pozlátko moci a ich pánov (zlodejov) stojacich v pozadí,ktorí ťahajú za nitky a rozmnožujú svoje majetky.Väčšina z nich má korene v zlodejskej privatizácii,niektorí majú aj nezmazateľné mafiánske korene.A niektorí možno nosia rukavice celoročne,aby nebolo vidieť krv obetí,ktorá by im kvapkala z rúk.

Obete.To je správne slovo,hoci by malo byť skôr – obeť.Obeťou sa stal národ.Národ,najprv okradnutý a následne udržiavaný v chudobe na základe hesla jedného politického podvodníka „Ceny síce stúpajú,ale platy sa nemôžu súbežne zvyšovať,aby sa neroztočila inflačná špirála“.Národ počúval,niesol čoraz väčšie bremeno a mlčal.Dnes sú z mnohých mlčiacich a trpiacich žobraví dôchodcovia,pretože dlhé roky práce za minimálnu mzdu v duchu hesla „Mlčte a buďte radi,že máte prácu“ zanechali svoje stopy na ich súčasnom postavení.Možno by mali vidieť,ako si žije ten,ktorý hlásal uťahovanie opaskov a sám je – milionár.Nie,poctivou prácou sa ním nestal,pretože nikdy – nepracoval.

Politik v slovenskej verzii je pajác.Pajác závislý na tom,akú politickú (skôr by sedelo mafiánsku) koalíciu zloží a ako dlho ju pri moci udrží.Charakter slovenského politika dokonale ilustruje fakt,že bežne počas volebného obdobia vystúpi zo svojej strany,založí novú a veselo sedí v parlamentnej lavici,hoci tam nemá čo robiť … keďže zastupuje neexistujúci subjekt,bez akejkoľvek voličskej podpory.

Čo teda oslavovať ? Bežný občan,denne bojujúci o prežitie – nemá dôvod na oslavy.Tým skôr,že ak by nebolo obdobia 1945-1989,mnohí ľudia by asi nemali kde bývať.Bývanie bežného občana stojí a padá s dostupnosťou toho,čo sa postavilo pred rokom 1989.

Pandémia navyše odhaľuje krutú pravdu o tom,ako na tom sme naozaj.Jej priamym následkom bude hospodárska kríza,čo bude o.i.znamenať aj zánik tisícov pracovných miest a masový odliv zahraničných spoločností.Ako dopadne Slovensko,životne závislé na produkcii áut,si netreba maľovať.Ako dopadne Slovensko,fatálne závislé na dovoze potravín,ktoré by v prevažnej miere končili pred rokom 1989 na smetiskách,tiež netreba veľmi rozoberať.Skôr si treba položiť otázku – koľko je dosť ?

Kto chce,nech oslavuje.Ale možno by sme si mali položiť aj otázku – ak chceme,aby nás pri akútnom zápale slepého čreva operoval vzdelaný a skúsený chirurg (a nejdeme za mäsiarom),prečo tolerujeme vedenie štátu v rukách – klamárov,zlodejov,mafiánskych prostitútok a iného odpadu spoločnosti ? Nie je naša dnešná hrdosť na odkaz novembra 1989 v skutočnosti prejavom spoločenského kreténizmu,lebo sme nechali padnúť všetko na kolená a zverili svoje osudy do rúk spodiny ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456642x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu