Založ si blog

Slovensko v paprčiach reinkarnovaného Lenina . ..

Ak by niekto predpovedal príchod nositeľa jedinej pravdy a Vševediaceho na Slovensko v roku 2020,všetci by sa mu vysmiali bez ohľadu na to,kedy by to povedal.No stalo sa … štát je v chaose,lebo je riadený Vševediacim,ktorý neuznáva názor iných (ak nie je k tomu prinútený okolnosťami a pudom sebezáchovy), a na všetko je odborníkom – LenOn.Mimochodom,jedného podobného sme tu už mali,mal dokonca aj jednu z prezývok LenOn,a podľa posledných správ šikanuje obyvateľov jednej malej obce na Považí.

Akoby sme sa vrátili do čias,keď jeden revolucionár,exportovaný v záujme nemeckého veľkokapitálu v zapečatenom vagóne do Ruska (pri návrate z exilu),sa rozhodol,že zavedie kult jedinej pravdy,ktorý navliekol do červeného súkna.Výsledok videli všetci.Alebo skôr následok,pretože jeho pohrobkovia sa po skončení druhej svetovej vojny transformovali do hávu nositeľov jedinej pravdy a sudcov,určujúcich – čia pravda je jediná.Čo začalo povojnovými čistkami,ktoré boli skôr bitkou o miesto pri koryte,skončilo nakoniec nejakou gulášovou verziou diktatúry,riadiacej sa pravidlom – dáme ti všetko pre živobytie,len drž hubu a kráčaj.Vtedy ešte nikto netušil,že systém bude nahradený niečím iným …

Riadiacim sa heslom – plať dane,hovor si,čo chceš a neotravuj 

Sotva sa môžeme diviť,v akej spoločnosti dnes žijeme.Diktatúra jedinej pravdy Vševediaceho je len logickým následkom vývoja štátu,v ktorom nezáležalo na schopnostiach,ale na tom,kto a koho podporu mal – alebo kto najhlasnejšie vrieskal.Ľudové masy sú pomerne ľahko ovládateľné,na tom sa nič nemení dlhé stáročia.Často stačí poriadne hlasno zakričať a rozvášnený ľud je schopný všetkého – od vulgarizmov na verejnosti cez krvavé orgie (kde sa neštíti ničoho,ani vraždenia nevinných a sadistických praktík,ktoré radšej nespomeniem),až po zverenie moci do rúk – id…. nie,radšej si domyslite.

V každom prípade,ak je len zrnko pravdy na tom,že s Caligulom hodoval aj jeho kôň (a mal osobitný stôl),pričom sa spomína aj úmysel o menovanie koňa za konzula (či je to pravda alebo nie,na tom asi nezáleží),moderná doba dala ľudstvu akurát viac možností,ako svojich predkov prekonať.V každom ohľade.

Ťažko sa môžeme diviť chaotickým vyjadreniam Vševediaceho,jeho zúfalým statusom na verejných sieťach či zúrivým atakom na kritikov.On totiž nemá žiadne schopnosti na to,čím by chcel veľmi byť …. a lepšie by mu sedel post hlavného inkvizítora,na ktorý má myslenie,schopnosti aj vyjadrovanie.Tým skôr,že práve inkvizíciu charakterizoval fakt,že jej najoddanejšími stúpencami boli ľudia s násilníckymi sklonmi a chabým intelektom.Bažiaci po moci a uznaní za akúkoľvek cenu.

Koľko je dosť ? Koľko utrpenia potrebuje slovenský národ,aby sa konečne zobudil a pochopil – ak štát riadia dosadení poskokovia,nikdy nemôže slúžiť tým,o ktorých sa (len) hovorí v Ústave ? Kedy slovenský človiečik pochopí jednu pravdu – ak ide k lekárovi,aby mu liečil (operoval) a teda nejde k mäsiarovi (však aj ten vie narábať s nožom),nemôže dať svoj osud do rúk mocibažných a neschopných ľudí,ktorí vedia len klamať,kradnúť a vyhovárať sa ?

Žijeme modernú verziu 50.rokov.Generácie 60.-70.rokov boli prevažne okradnuté o naproduktívnejšie roky života,keď desiatky rokov museli pracovať za minimálnu mzdu,v mene myšlienky – buďte radi,že máte prácu.Ekonomika štátu bola reformovaná politickým podvodníkom,ktorý v živote neviedol ani obyčajnú trafiku.Dnes nám hrozí kríza oveľa väčšieho rozsahu,akou bola tá z 30.rokov minulého storočia,o ktorej sme sa (len) učili.V niečom je však podstatný rozdiel – vtedy bolo Slovensko prevažne agrárnou krajinou,ale dnes – čo si dáme do taniera ? Skrutky mastené olejom … ?

Moderná verzia 50.rokov … hromadné zatýkanie bývalých predstaviteľov polície,prokuratúry,súdnictva sa dnes deje v takom rozsahu,že by sme mali položiť oprávnenú otázku – kde boli a čo robili dnešní spravodliví,ktorí sa tlačia po rokoch (a desaťročiach) skúseností v tejto oblasti na ich miesta ?Alebo niekto naozaj verí,že nevedeli a nevideli ? Báli sa a tak mlčali ? Kdeže … tomu naozaj veriť nemusíte.Je to – neuveriteľné a nepravdepodobné.

Slovensko je dnes veľkou zásobárňou lacnej pracovnej sily,ktorá slúži cudziemu záujmu.A čo horšie,ten cudzí záujem financuje lacnú pracovnú silu z nášho vrecka.A my sme sa od roku 1990 zmohli akurát na zverenie moci do rúk – Vševediaceho.Nechali sme svoju krajinu v rukách blázna,o ktorom vieme a máme overené – kto ho spoznal,rýchlo utiekol.Ešte šťastie,že máme len pár miliónov obyvateľov a žriedlo naivných rýchlo vyschne.V opačnom prípade by nám hrozila vláda dynastie bláznov.Nikto však nevráti generáciám stratené roky boja o holé prežitie.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466444x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu