Založ si blog

Prečo si Krajči zúfa ? Alebo na svoj post nemá ? A nemôže ho opustiť ?

Má na to niekoľko dôvodov a môžeme začať tým hlavným – boj proti pandémii neriadi on,ale laik v kresle premiéra s nebotyčným egom a nulovými znalosťami v danej oblasti.

Smutné však je,že minister zdravotníctva,ktorý je pokladaný vo svojom odbore za špičkového odborníka,nevidí pre strom – les.

Možno by sa mohol zamyslieť nad prudkým rastom počtu nakazených a hospitalizovaných z iného hľadiska a položiť si otázku,kedy sa tieto počty začali prudko zvyšovať.

Po prvom “dobrovoľnom” testovaní,od ktorého všetci odborníci odrádzali,ale jeden sociopat si presadil svoje za každú cenu a bez ohľadu na možné ohrozenie občanov !!!

Takže pán minister,nie som ani lekár,ani odborník … ale pri pohľade na iné krajiny únie,kde sa ani náhodou nechystajú na podobné tance okolo testovania,skůste sa zamyslieť (prečo) a položiť otázku,či by nebolo výhodnejšie realizovať opatrenia takto

  1. Vymeniť rúška za respirátory (a najlepšie kategórie FFP3,teda s ventilom – a radšej sa nepýtajte,odkiaľ ich má štát zaistiť pre občanov,pretože už táto otázka by stačila na zamyslenie národa)
  2. Zvýšiť aktivitu okolo osvety – a teda dôsledne informovať ľudí o prejavoch ochorenia,vysvetliť im dôležitosť včasného informovania lekára o zdravotných problémoch,ktoré sú sprevádzané príznakmi Covid-19
  3. Testovať priamo v zdravotníckych zariadeniach tých pacientov,ktorí tam prídu s príznakmi respiračného ochorenia a ostatných monitorovať ako počas prvej vlny pandémie (meraním teploty pri vstupe)
  4. Zriadiť testovacie miesta hlavne tam,kde dochádza ku kritickému správaniu obyvateľov (a všetci vieme,kde sa často pre nezodpovedné správanie ľudí šíria rôzne prenosné ochorenia)
  5. Ukončiť nezmyselné “dobrovoľno-povinné” testovanie,vynútené zdravotníckym analfabetom a sociopatom,pretože sa tam zhromažďujú ľudia,trávia spoločne desiatky minút a súdiac podľa vývoja v posledných mesiacoch si nevedome odovzdávajú nákazu (nehovoriac o tom,že musíte vedieť o výkone testov v nezodpovedajůcich podmienkach,ktoré sú priam ideálne na prenos ochorenia)

Už z minulosti vieme,že dokonalou živnou pôdou pre prenosné ochorenia sú strach a rôzne povery.Hádam nechceme skončiť tak,že sa budú čoskoro aj zlomeniny liečiť prikladaním pijavíc ???
Sotva však bude vedieť ktokoľvek odpovedať na jednu otázku – čo všetko sa vlastne diagnostikuje ako Covid-19 ?
A otázku vysvetlím – ak chce niekto pri vysvetľovaní opatrení šermovať argumentom,že máme aj obete medzi zdravotníkmi,nemusí sa namáhať.To je argument pre slabomyseľných.Zdravotníci prichádzajú denne a každú hodinu,a to najmä v zdravotníckych zariadeniach,do styku s desiatkami a možno aj stovkami rôznych choroboplodných nosičov.Patria z titulu svojho povolania do rizikovej skupiny,takže k ochoreniu alebo úmrtiu môže dôjsť rovnako počas pandémie,ako za bežných okolností.Rovnako je logické,že počas pandémie rastie počet nakazených práve medzi pracovníkmi zdravotníctva,pretože denne prichádzajú do styku s pacientmi.Pracujú s nimi desiatky hodín – bolo by udivujúce,ak by to ostalo bez následkov.

Čo je však skutočne udivujúce,kde zmizli sezónne ochorenia (chrípka) ? Alebo sa transformovali ako súčasť Covidu-19 ?

 

Nemôžem si pomôcť,ale začínam mať dojem,že sa začínajú dávať pod diagnózu Covid-19 všetky respiračné ochorenia.

A ďalšia otázka – existuje štatistika,koľkým pacientom sa zhoršil zdravotný stav,alebo skonali v dôsledku zníženia dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre iné ochorenia,sůvisiaceho s preťaženosťou zariadení a personálu počas pandémie ? Koľko pravdy je na štatistike primátora Rimavskej Soboty,súvisiacej s porovnaním úmrtí v regióne,podľa ktorej je všetko v bežných hraniciach a ničím sa to nelíši od minulých rokov ?

O čo vlastne ide pri pandémii Covid-19 ? 

 

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465658x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu