Založ si blog

Spomína sa len na tie “cennejšie” životy . .. ostatní asi ľudia nie sú . ..

Z rozhovoru v denníku Aktuality.sk sme sa dozvedeli,že nie je možné dávať rovnítko medzi smrť J.Kuciaka a M.Lučanského.Pretože ten druhý spáchal samovraždu a bol obvinený.

Vskutku zaujímavý pohľad na ľudí.Iste,otec J.Kuciaka nikdy nezabudne,aký osud postihol jeho syna.A ako každý otec bude hľadať odpoveď,kto naozaj stál za smrťou jeho syna a prečo nešlo tomuto zločinu zabrániť.Ale aj tak je jeho pohľad zaujímavý.

Byť obvinený/obžalovaný ešte neznamená byť vinný.Ani pobyt vo väzbe nie je dôkazom viny,je len vyjadrením pohľadu súdu na aktuálnu situáciu,súvisiacu s vyšetrovaním danej veci.Aj preto platí – každý je nevinný dovtedy,kým o jeho vine nerozhodne súd v právoplatnom rozhodnutí.

Zvláštny je však pohľad na pravdu aj v prípade výroku o samovražde M.Lučanského,pretože ani tá zatiaľ oficiálne potvrdená nie je.A to musí pán Kuciak st.dobre vedieť.

Napriek tomu ju však berie ako fakt.

A nie je jediný.Je to znamenie spoločnosti,v ktorej sa pravda hľadá len vtedy,keď sa to niekomu hodí.Čo platí na všetkých politikov bez rozdielu.Možno aj preto sa verejne kladú zo strany novinárov sterilné otázky,ktoré odpovedajúceho neohrozia (ak nie je cieľ otázok opačný).Nejedna diskusná relácia má odlišný priebeh podľa toho,kto v nej sedí a s kým diskutuje.A moderátor,ktorému týždeň predtým div nelieta pena od úst,je zrazu servilný a opatrný,akoby kráčal po vajciach.Menovať asi nemusíme.

Kto chce hľadať pravdu len niekde,nemusí ju hľadať nikde.Opatrné obídenie spôsobu,akým prišla rodina Kuciakovcov o advokáta,je tiež určitým dôkazom o stave spoločnosti.Pretože v prípade voľby špeciálneho prokurátora sa naťahovali zákony a pravidlá ako deravé ponožky,s cieľom zakrytia nepríjemne kričiacej diery.Diery v spôsobilosti na výkon funkcie.

Áno,existujú rôzne druhý spravodlivosti.A každej niekto verí.Ak niekto hľadá pravdu,mal by ju hľadať všade.A mal by mať jeden meter na všetkých aj vtedy,keď smúti.Aj keď je to ťažké.Hoci môže padnúť aj otázka,kde vyjadril svoj názor a kde bol do vyjadrenia “svojho” názoru privedený.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456918x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu