Založ si blog

Vianočné prianie

Želám všetkým,aby prežili blížiace sa sviatky v pokoji a mieri.Zachovali si zdravie,stretli sa v kruhu najbližších a prežili každú chvíľu tak,aby mali neskôr len tie najkrajšie spomienky.

A možno by si mohli nájsť aj chvíľu na zamyslenie.Zamyslenie,kým sme,aké sú naše korene,tradície a skutočné hodnoty.Zamyslenie nad významom slov – priateľstvo a spolupatričnosť.

Takto pred rokom sme si priai,aby tieto Vianoce prebehli v takom duchu,ako sme boli roky predtým zvyknutí.Verili sme,že snáď budú pandémia a jej obete len desivou spomienkou na jednu etapu v našich životoch.Naša nádej sa nenaplnila a môžeme len ticho dúfať,že zodpovedným niekto raz vystaví účet.Naopak,prežili sme ťažký rok,v ktorom sme sa okrem iného dozvedeli,že volebné právo síce máme,ale nemáme právo odvolať falošných moralistov,držiteľov falošných diplomov o vzdelaní,či ich kumpánov,ktorí nás za skyvu plesnivého chleba predajú hocikomu,alebo nás pokojne vrhnú do vojenského konfliktu,ak im ich páni – zaplatia.Nás pokladajú len za sluhov,ktorí ich platia,ale príliš málo na to,aby im odvádzali poctivú prácu a chránili spoločné záujmy.

Čo si vlastne môžeme v takomto roku priať ? Čo si môžeme priať v dňoch,spojených s najkrajšími sviatkami roka,o ktorých sa kedysi hovorilo ako o „sviatkoch pokoja a mieru“ ?

Asi by sme si mali priať rozum.Ten rozum,ktorý nám chýba,keď sa poriadne nezamyslíme a zveríme moc nad našimi životmi rôznym eskamotérom,alebo duševne narušeným ľuďm,ktorí necítia okrem nenávisti a bezbrehej túžby po moci vôbec nič.

Naším priateľom nie je ten,čo o priateľstve hovorí.Priateľom je ten,čo sa ako priateľ správa.Ten,ktorý nám vie povedať v každej situácii pravdu do očí,a to aj napriek tomu,že sa nám to nepáči a môže o naše priateľstvo prísť.

Našimi priateľmi však určite nie sú ľudia,ktorí sa pravdy boja tak veľmi,že sa ju snažia spútať zákonom.Zákonom,popierajúcim slobodu prejavu.Ľudia,ktorí dehonestujú svoje postavenie zosmiešňovaním skonu človeka.Vlastne … asi to ani ľudia nie sú,hoci sa tak tvária.

Čo si teda môžeme želať ? Hádam len to,aby tie budúce vianočné sviatky boli naozaj také,na aké sme boli roky zvyknutí.Pokojné,mierové a bez ľudí,ktorí si naše zdravie a životy vážia len optikou prospechu,ktorý im to prinesie.Želajme si,aby sa národ a Slovensko čo najskôr dožili toho,o čom sa stále len hovorí

Nezávislosti a prosperity.Konštatovania,že Slovensko je krajinou,kde sa ľudia neboja žiť,lebo naša krajina je nielen krásna,ale aj obývaná spokojným národom,hrdým na svoje korene a predkov.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467837x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu