Založ si blog

Pravda a spravodlivosť čižmou uchvatiteľa dusené . ..

Zdvihol sa mi žalúdok,keď som videl persóny,snažiace sa o politické body cez parazitovanie na zločine vo Veľkej Mači.Zločine,pri ktorom ich vôbec nezaujímajú pravda a spravodlivosť.

Zomreli dvaja mladí ľudia a dodnes nie je objasnené pozadie ich skonu.Dodnes sa v bahne ich tragédie a utrpenia,zmarených mladých životov,brodia bezcharakterné politické elity,ktoré ani nepoznajú význam slov „pravda,spravodlivosť“.Kto zažil,vie.Kto desiatky rokov chodí na hrob mladého človeka,ktorý sa previnil len tým,že bol na nesprávnom mieste,vie.

Kde je pravda ? Neviem.Strávil som dlhé hodiny počúvaním výpovedí svedkov a obžalovaných na prvom súdnom konaní vo veci vraždy J.Kuciaka a M.Kušnírovej,a nepochopil som.Opakovane som počúval a nepochopil som.Nepochopil som mnohé,čo naozaj nedávalo zmysel.Len som videl neskrývanú snahu,aby to dávalo (niekým) určený zmysel a výsledok.Nevidel som snahu o nájdenie pravdy,videl som snahu o presadenie (niekoho) pravdy.Pritom nezáleží na tom,ako sa volá vinník.Záleží len na tom,aby bol spravodlivo a po zásluhe potrestaný.Lenže …

Z.Andruskó môže byť dôveryhodným svedkom len vo zvrátených diktatúrach a … na Slovensku

M.Marček najprv odíde,lebo vidí v dome viac osôb a sotva sa párkrát brieždi,už mu to nevadí.Jeho cynický prejav pri výpovedi pred súdom pôsobí ako čítanie nezaujímavej knihy o nudnom príbehu.Čo musí byť vnútri človeka,aby dokázal tak chladne a bezcitne hovoriť o vražde dvoch mladých ľudí,ku ktorej sa priznal ? A čo motivácia objednávateľov ?

Práca novinára,ktorá ich ohrozovala.Alebo ohrozovala jedného z nich.Povedzme,že veríme.Akurát sa (mnohí) divíme,že máme na Slovensku ešte nejakých novinárov.Ak by sa mal Kočner zbaviť každého,ktorý ho ohrozoval svojou prácou – už by sme asi nemali žiadnych.Novinárov.

Rečnícka otázka … je Kočner samovrah ? Alebo – je idiot ? Pretože len samovrah alebo idiot by si objednal vraždu u tej trojice zúfalcov,ktorí mali zmariť dva mladé životy vo Veľkej Mači.Veď by sa mohol ísť radšej priamo udať,že niečo podobné chce od niekoho.Ušetril by si „návštevu“ kukláčov,dostal by nižší trest a obete by boli (pravdepodobne) ešte nažive.

Hnus.V akej krajine to vlastne žijeme ? Ako sa dajú nájsť pravda a spravodlivosť,keď niekto beztrestne a opakovane ich torpéduje vynášaním informácií zo spisov,a nezákonným vytváraním mediálneho a verejného tlaku na účastníkov konania ?

Pravda sa zhnusene krčí kdesi v kúte.A spravodlivosť sa trasie v jej tieni.Ako môžu veriť úprimnosti,vezúcej sa na voze klamárov,nositeľov falošných titulov a ideálov,ľudí s fľakmi (nielen) na štíte ? Ľudí,ktorí všetko súdia podľa iného metra.Ľudí,uplatňujúcich na iných to,čomu sa sami (pokrytecky) vyhýbajú ?

(Oni) chcú,aby boli vinníci potrestaní.Ktorí vinníci ? Skutoční,alebo tí nimi vyvolení ? A lavica obžalovaných vlastne zíva prázdnotou …

Sotva by nejaký pán majster vystrúhal lavicu,na ktorú by sa vošli všetci vinníci.Tí,ktorí si nevšimli zástupy obetí mafií 90.rokov a dodnes ostali nepotrestaní.Alebo tí,ktorí za cudzí groš uchvátili moc a predali národ najvyššej ponuke.Či tí,ktorí národu nadávajú do opíc a dezolátov,hoci sami sa zmohli na falošné majestáty,preukazujúce ich „urodzené“ múdrosti ?

 Uchvatiteľom nejde o pravdu a spravodlivosť,chcú len pohodlnú cestu na udržanie moci,v mene ktorej všetko (zneužijú)

Kto ctí hlas národa,nemôže proti nemu konať,ani ním pohŕdať.Kto dnes sa hlasom národa oháňa,aby zajtra sa pred ním za zapretými dverami na komore hanebnosti skrýval,nikdy pravdu a spravodlivosť nehľadal.

Aká je spoločnosť,v ktorej zvrátený vrah prstom ukazuje … oni sú vrahovia ? Aká je spoločnosť,v ktorej iní kričia „on pravdu hovorí“ (bo hoc vrahom je,jeho pravda sa dnes im hodí) ?Aká je spoločnosť,kde spoločenský honor požívajú osoby ho nehodné,a kde pravdou a spravodlivosťou sa tí oháňajú,čo po nich v mene honoru i potreby svojej pohŕdajú ?

Pravdu má tento v kešeni viac dukátmi štrngá,alebo v koho tieni viac zbraní rinčí … taký je obraz dneška v zrkadle nevinných obetí.A spravodlivosť špinavými paprčami pokrytectva vyfliaskaná,kdesi nad garátom krčí sa … a dávi. Toto (oni) chceli ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432377x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu