Založ si blog

Opantaný nenávisťou a zlobou

Dať moc do rúk človeku, ktorým lomcuje zloba a nenávisť, je najhoršia možná voľba. Rovnako zlou voľbou je zverenie moci do rúk ukážkovým „dobráčikom“ od kosti … akosi to nikdy nevedie k lepším výsledkom. Nie, naozaj neviem, prečo tomu tak je …

Banskobystrický kraj … mnohí oslavovali, keď sa podarilo otočiť kolesom politického osudu, a M.Kotleba skončil ako predseda BBSK. Lenže, akosi zavládlo ticho, ak teda nerátame niekoľko bombastických odhalení o činnosti kraja pod M.Kotlebom, ktoré tiež viac-menej vyšumeli. O čosi neskôr sa objavilo niekoľko informácií o zmenách platových podmienok a odmeňovania, a opäť – ticho. Prínos voľby J.Luntera pre bežného obyvateľa kraja ? Neviem, ale zatiaľ nevidím nič hmatateľné. Skôr mám pocit, že jediným cieľom volieb bolo odstavenie M.Kotlebu, obnova tokov financií do kraja … priznám sa, neviem, kto nariadil opravy ciest po zime, ale spôsob ich výkonu nepokladám za nič iné, len plytvanie financiami. Nehovoriac o tom, že už z minulosti museli kompetentní pochopiť, o čom je vyrezanie poškodeného miesta a zasypanie asfaltovou drťou (alebo ako to mám nazvať) – stačí pár týždňov a výtlk je späť, v oveľa väčšom rozsahu. Ak to nevidia alebo nevedia, čo činia – nemajú na svojich miestach čo robiť, len plytvajú verejnými financiami. A hoci sú zodpovední, robia to – nezodpovedne, pretože ich nikto za to nepotrestá.

Zloba a nenávisť dostali do parlamentu ľudí, ktorí by tam nemali mať v slušnej spoločnosti miesta … a predsa sa nájde niekoľko desiatok „veriacich“, že neslušný, vulgárny a zákerný človek môže budovať – slušné Slovensko. Keď som bol dieťa, hovorievali mi, že krčmová reč nepatrí na oficiálne miesta, a niekto, kto zastáva funkciu, mal by v prvom rade reprezentovať tých, ktorí mu dali dôveru …

Pozorujem a premýšľam – kam vlastne smeruje Slovensko ? Aká je vlastne budúcnosť národa, ak o slušnom Slovensku a jeho budovaní hovoria ľudia, ktorí porušujú zákony, hoci ešte nie sú pri moci ? Ako sa budú správať, ak moc získajú ? Či si to niekto pripúšťa, alebo nie – ak politik niekoho z čohokoľvek obviní bez dôkazov, je rovnaký zločinec ako tí, ktorí obývajú naše väznice. Ak niekto zastáva niekoľko verejných funkcií súčasne, hoci jeho deň má rovnako dvadsaťštyri hodín, ako deň každého iného človeka, je rovnaký klamár a zlodej, ako tí, čo obývajú naše väznice. A vôbec nezáleží na tom, či svoj plat prevezme alebo rozdá ľuďom v núdzi. Ľudia neprispievajú na mzdy verejných činiteľov, aby sponzorovali charitu. Platia, a právom očakávajú adekvátnu protihodnotu. Akú prácu môže pre daňového poplatníka odviesť človek, ktorý je poslancom NR SR, poslancom VÚC a primátorom mesta ? Aká bude kvalita tejto práce ? A toleroval by aj vám zamestnávateľ, keby ste pracovali podobným spôsobom ? A čie záujmy vlastne reprezentuje podobný funkcionár – obyvateľov mesta, obyvateľov VÚC alebo obyvateľov Slovenska ? Asi nebudem ďaleko, ak poviem – reprezentuje len svoje vlastné, čisto sebecké záujmy. Nič viac, nič menej.

Pri moci máme dnes ľudí, deň za dňom zaplavených novými a novšími odhaleniami. Čím ďalej horšími … a vymeniť ich chcú ľudia, ktorí už teraz klamú a porušujú zákony, hoci oni sa oháňajú všemocným slovom pravda … a konajú tak v istote nedotknuteľnosti, zaistenej poslaneckou imunitou. Síce oklieštenou, ale stále funkčnou. Skúste sa zamyslieť, aký by bol prínos poslancov súčasnej opozície (nebudem strácať čas ich menovaním, bola by to záplava mien), ak by niesli zodpovednosť za každé vyslovené slovo ? Koľkí už dnes sotva prerieknu, a koľkí dnes vykrikujúci, by vtedy len tíško – mlčali ? A čo by vlastne urobili pre svojich voličov, ak by nemohli denne a neobmedzene vykrikovať rôzne vulgárnosti a nepodložené obvinenia ? Koľko slušnosti môžu priniesť títo ľudia ?

Hlas ľudu na námestiach ? Kdeže … ak by sa naozaj ozval ľud, vyzeralo by všetko inak, a nikto … naozaj nikto by z niečoho podobného nebol nadšený. Pretože každý protest ľudu prináša aj nepríjemné, sprievodné udalosti … napríklad násilie, ako je tomu na Ukrajine.

Až stotisíc ľudí protestovalo … až ? Nemali by sme sa zamyslieť a opýtať skôr inak – prečo protestovalo len stotisíc ľudí ? Však Slovensko má vyše päť miliónov obyvateľov, nie ? Tak prečo len stotisíc ? Ostatní sú spokojní ? A keby sme obrátili pohľad inak – ako je vôbec možné, že opozičným bojovníkom „za slušné Slovensko“ verí LEN stotisíc ľudí ? Prečo na podobné manifestácie potrebujú niekoľko slovenských miest, ako je vôbec možné, že ani tradične proti Ficovi naladená Bratislava sa nezmôže na protest, čítajúci stotisíc duší ? Pretože práve v našom hlavnom meste by sa niečo podobné dalo právom očakávať.

Odpoveď na pochybnosti ? Ľudia už neveria. Neveria, pretože naleteli v novembri 1989, naleteli aj na jeseň 1998, naleteli pri vstupe do EÚ … skončili po rozhodnutí o nich a bez nich v NATO, ktoré je zaťahované rôznymi vojnovými štváčmi do konfliktu s Ruskom. Po rozkradnutí a výpredaji štátneho majetku ich nútili uskromniť, aby sa neskôr – skladali na cudzie dlhy Grécka a iných ? Kto by v novembri 1989 súhlasil, aby sme sa presunuli zo sovietskeho područia do amerického ? Kto by vtedy súhlasil, aby sme sa vzdali vlastnej meny, alebo zavesili vedľa štátnej vlajky kus modrej látky, symbolizujúcej bezmenný a chamtivý spolok ?

Prečo sa nechávame manipulovať ľuďmi, s ktorými lomcujú chamtivosť, zlosť a nenávisť ? Prečo im nepovieme – stala sa ti krivda ? Sťažuj sa podľa zákona a nevyhováraj. Koľko charakteru má v sebe niekto, kto najprv využije niekoho pre svoje záujmy a potom ho nechá niesť následky ? Skúsme sa zamyslieť – je naozaj náš štát v takom katastrofálnom stave (mám na mysli hlavne políciu, prokuratúru a súdnictvo), alebo je to skôr o tom, že nekonajú podľa niekoho predstáv a preto sú zlé ? Kde je pravda ? Nie je to náhodou tak, že volení funkcionári nemôžu konať – nie však pre korupciu v justícii – ale skôr preto, že klamú a vymýšľajú, robia intrigy ? Alebo naozaj niekto verí, že napríklad členovia rôznych pochybných spolkov (nielen) z Talianska sem prišli až po roku 2006 ?

Nenávisť a zloba ? A slušné Slovensko ? Nie, rozhodne nemajú spoločnú cestu. Slovami klasika … len beštie tancujú na melódiu utrpenia a bolesti iných 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:34

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465914x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu