Založ si blog

Gaunerský režim V. Putina

Tak označil súčasnú vládu v Rusku redaktor britského časopisu Economist Edward Lucas. Ak si chcete prečítať výplod jeho mysle (ak sa vôbec dá tak nazvať zdroj jeho zvrátených tvrdení), nájdete ho na stránkach denníka SME – Komentár E. Lucasa

(originál je zrejme tu – E. Lucas II.)

Priznám sa, po zhliadnutí plného obsahu jeho príspevku pre SME som sa zdesil. Spomenul som si na niekdajšiu nacistickú propagandu, ktorá najprv verbálne útočila a neskôr obsadzovala krajiny, ktoré nedávali “ dostatočný “ priestor nemeckej menšine. Najprv na to doplatilo Československo, neskôr aj Poľsko.

Chcel som byť objektívny, hoci blogger sa o to snažiť nemusí – to by mala byť skôr úloha novinára. Bohužiaľ, nenašiel som žiadne vyjadrenie, ktoré by dokazovalo objektívnosť redaktora Economistu, skôr naopak.  Zaujímavé je, že som nevedel nájsť ani jeho vyjadrenia k vojnovým konfliktom, ktoré začali a vedú USA so svojimi spojencami. Možno som zle hľadal, a možno to má iné dôvody – neviem. Isté je, že tento pán cielene v každom príspevku, ktorý som našiel, viní za súčasné problémy sveta – Rusko a V. Putina. A to už náhoda nebude.

Pri pohľade na vystúpenie pána Lucasa (video nájdete tu – E. Lucas – New Cold War) mi napadol iný, zdanlivo seriózne pôsobiaci demagóg – G.W.Bush. Zdanlivo seriózne vystupovanie, podložené zdanlivými faktmi … prečo to všetko ? Prečo, keď základné fakty sú známe – Rusko je veľmoc, tak hospodárska ako vojenská a konflikt s ním by znamenal pohromu pre celý súčasný svet, minimálne však pre Európu. Môže byť naozaj Ukrajina rozbuškou, ktorá spustí nový svetový konflikt ? 

Myslím, že v žiadnom prípade … avšak niekto chce, aby sme verili pravému opaku. A to vyvoláva množstvo otázok – hlavnou by mohlo byť, čo je v pozadí zúfalej snahy Západu, aby sa dostal na Ukrajinu – aby získal zadĺženého a skorumpovaného partnera, ktorý pokojne okráda kohokoľvek, vrátane svojich priateľov. Ropa, zemný plyn ? Iné nerasty ?

Ak na Ostrovoch neplníte svoje záväzky, dostanete sa do izolácie. Rozdiel oproti Slovensku je v tom, že sa vám nezačnú vyhýbať len dodávatelia, ale aj klienti. Každá firma si dáva záležať na svojej povesti, a neriskuje ju spoluprácou s neserióznym partnerom – je to akási forma bratstva, ktorá bráni tomu, aby špekulanti profitovali. A ajhľa – v prípade Ukrajiny sa aj Briti tvária v štýle – no a čo, že majú dlhy a neplatia ? Takže v pozadí celej veci je niečo úplne iné, niečo oveľa dôležitejšie … a zdá sa, že nadšenie nad objavením alternatívnych zdrojov rôznych surovín bude skôr parádnou mydlovou bublinou. Rovnako sa zdá, že bezproblémová nezávislosť na Rusku je v skutočnosti poriadnym problémom.

Spomeniete si na pohoršený výraz česko-americkej slúžky Madlénky pri hodnotení ruského nerastného bohatstva, keď sa pohoršovala nad tým, že táto krajina má k dispozícii až jednu pätinu svetových zásob ? (ak si to dobre pamätám)

Štatistiky hovoria, že napríklad USA sú v otázke ropy a zemného plynu na tom pomerne dobre … aká je skutočnosť, to vidieť na správaní politikov. Zrejme úplne iná. Hoci sa roky hovorí o rôznych úsporných opatreniach a ekologických riešeniach, vážny záujem o tieto riešenia nemá nikto. To je aj jeden z dôvodov, prečo sú napríklad automobily, jazdiace na alternatívne zdroje, také drahé. Ich hromadné presadenie by totiž znamenalo miliardové straty pre priemysel, ktorý má dnes obrovské zisky. Takže – treba nové zdroje surovín. Odkiaľ však brať a nekradnúť ? Irak sa zmieta v občianskej vojne, Irán nepripadá do úvahy, zdroje Saudskej Arábie a Kuvajtu nie sú dostatočné – navyše za podporu amerických záujmov v oblasti nemôže Biely dom príliš tlačiť na pílu. Sýria, Líbya sú tiež mimo hry, keďže americké tajné služby tam v snahe o ovládnutie zdrojov vyvolali občianske vojny. Podmorské zdroje ? Zabudnite – ťažba je nesmierne nákladná. Čo teda ostáva ?

Rusko s gaunerským režimom V. Putina. Silové riešenie nie je možné, ale sú reálne iné riešenia – vyprovokovanie Ruska k činu, teda ochrane vlastných záujmov a následná izolácia krajiny. Politická i ekonomická. Niečo na spôsob niekdajšieho irackého programu Ropa za potraviny, ktorý sa tak skvele osvedčil – keďže cenu ropy neurčoval Irak, ale západné veľmoci. A veselo ho okrádali. Treba len pomaličky prikladať polienka k tlejúcemu ohníčku, strašiť ľudí možnosťou ďalšej svetovej vojny a opatrne viesť káru do cieľaZastavme Putina a Rusko !!!

 Môžeme hodiť rukou nad somarinami z pera E. Lucasa, ale nemali by sme to robiť. Skôr sa zamyslime – sk tieto sprostosti zverejní periodikum ako britský Economist, má to nejaké dôvody. Nezabúdajme, že aj novinári sa dnes riadia zásadou – koho chlieb ješ, toho pesničku spievaj. Takže pravdivého pohľadu na svet sa z tejto strany asi nedočkáme.

____________________________

Gaunerský režim V. Putina ? Nuž, vlastne s týmto prívlastkom súhlasím – režim V. Putina je naozaj gaunerský, lebo bráni iným gaunerom, aby túto krajinu vykradli a vytunelovali za pomoci domácich zradcov, ako sa to stalo iným krajinám, vrátane Slovenska. Mali by sme sa pozorne pozerať na dianie okolo nás, lebo budúce parlamentné voľby budú  pre Slovensko a Slovákov nesmierne dôležité. Rozhodnú o tom, či sa stane táto krajina definitívnym otrokom zločincov, za ktorých hovorí napríklad B. Obama, či práve E. Lucas … alebo zúfalá nemecká kancelárka A. Merkelová, ktorá už dnes zjavne chápe, aká je jej súčasná úloha ponižujúca. 

Alebo sa postavíme proti zlu, ktoré symbolizuje NATO a Brusel, a nedovolíme, aby nás niekto zotročil rovnako, ako kedysi naši “ spojenci „, ktorí nás dvakrát predali – najprv v Mníchove a neskôr na Jalte, či neskôr v auguste 1968 vojská Varšavskej zmluvy, alebo dnes EÚ a NATO. Je nás “ len “ päť miliónov, alebo “ až “ päť miliónov. Svet sa na nás môže pozerať tiež dvoma spôsobmi – v ktorom hoteli bývame, alebo si šúchať boľavé líce a konštatovať – tak títo si so sebou zametať nedajú. Nikdy a nikým …

V nasledujúcich voľbách budeme voliť medzi úlohou sluhu a pozíciou partnera …. mali by sme na to myslieť už dnes.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463749x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu