Založ si blog

Len klamári platia za – pravdu.

Pravda sa totiž nedá kúpiť, ani prekričať. Vždy sa, potvora, vystrčí odtiaľ, kde ju nikto nečaká. Keď sa hľadali chemické zbrane v Iraku, nikto nechcel počuť, že sa hľadajú len tie, ktoré do krajiny predal Biely dom v strachu, že tak urobia – Sovieti. Či skôr – v paranoji.

Veru, Biely dom má dôvody na strach. Od roku 1990 priniesol svetu toľko utrpenia a konfliktov, že nepriatelia stoja v zástupoch a netrpezlivo čakajú, kým budú môcť “ poďakovať “ za tie dobroty, čo im Američania priniesli. A priatelia ? Ostali len tí, ktorých si môžu Obama a spol. kúpiť. Vagabundi a vrahovia totiž priateľov nemajú. Čo s tým ?

Keď lezieš do postele s prostitútkou, nediv sa, že nie je verná …

Už to tak je, kto si dá zaplatiť raz, kúpia ho všetci. Otázkou je len cena, ktorú zaplatia. Lenže, ak niekto začne platiť falošnými hodnotami, čoskoro sa nezmôže ani na tie štetky. Aj tie poznajú faloš a klam.

Ukrajina mala byť bránou do Ruska … na ruské trhy. Stal sa však opak …

A Ukrajina môže byť bránou k ďalšej, mrazivej vojne. Bruselský moloch  požiera vlastné deti, a nie je schopný prežitia. Hitler si svojho času myslel a vyhlasoval o Rusku, že je to mamut na hlinených nohách. Čas mu ukázal, ako veľmi sa mýlil. Či skôr – adresátom jeho výroku mal byť niekto úplne iný.

Rusko a Čína majú niečo spoločné. Demokracia podľa amerických kritérií by nevyhnutne viedla k anarchii. Napokon, najlepšie to vidieť na americkom príklade – šialení vrahovia, strieľajúci po všetkom, čo sa hýbe .., sa objavujú ako na bežiacom páse. Ale právo na vlastníctvo zbrane je dôležitejšie, ako ľudské životy. Pochopiteľne – však ide o kšeft, nič viac. Miliardový kšeft. Kde ide o peniaze, tam morálka končí.

Zatiaľ všetky pokusy zlyhali …

Brusel a Biely dom to skúšali rôzne … aj za pomoci oligarchov, ktorých najprv tvrdo kritizovali, aby neskôr bojovali za ich “ práva „, keď skončili vo väzniciach. Zlodeji boli zrazu bojovníkmi za demokraciu, lebo sa to niekomu hodilo.

Súčasný pokus najlepšie dokazuje, aké pokrivené hodnoty vyznávajú naše politické špičky. Nepokoje na Ukrajine majú jediný cieľ – zatiahnuť Rusko do konfliktu za každú cenu, a ekonomicky ho oslabiť. Vyvolať nepokoje v krajine, ktorá na rozdiel od “ bohatej “ Európy nemá šialené dlhy, ale disponuje obrovským potenciálom.

Chce Putin ovládnuť Ukrajinu ?

A načo by mu bola ? Putin veľmi dobre vie, aké následky malo zjednotenie Nemecka po rokoch. Potrebuje síce pokojnú Ukrajinu, ale nepotrebuje Ukrajinu, ktorá mu visí na krku ako mlynský kameň. Ak niekto pripomína Krym, nech sa zamyslí nad tým, čo by urobili Američania, ak by boli ohrozené ich základne – napríklad Guantanámo.

Rusko dlhé roky dotovalo Ukrajinu. Iste, výmenou za servilnú vládu. Lenže – presne to isté robí Brusel aj Washington, a tam je to v poriadku. Takže – čo vlastne chcú vytýkať Rusku ? Používanie ich vlastných metód ? Ak sa nejaká vláda vzoprela záujmom Washingtonu, okamžite prišli demarše (zažilo ich aj Slovensko), alebo rovno invázia. (Irak) A svet sa úctivo klaňal pred otrčeným americkým zadkom. Keď to však urobili Rusi, zrazu je to neprijateľné … a svet je pobúrený. Čím ? Najskôr závanom vlastného pokrytectva, ktoré páchne na kilometre ďaleko.

Pravda sa nedá kúpiť. Pri spomienke mien “ novinárov “ ako Morvay, Schutz, Applebaumová či Fila zaznieva len smiech … a slušní ľudia premýšľajú, prečo sme tak hlboko upadli. Hoci – toto už dávno nie je na smiech, ale skôr na – zaplakanie.

Stratila sa aj politická satira, ktorá sa tak skvele ujala za čias komunistickej “ totality „. Nedávno sa kamarát priznal, že divadlo odmietlo jeho hru, v ktorej si uťahoval z niektorých zvláštnych javov a spomenul aj Ameriku. Vraj nie je vhodná doba na kritiku “ spojencov „. Sloboda názoru ? Zabudnite. Opýtal sa teda, či je niekto schopný vyjadriť toto stanovisko aj písomne a samozrejme podpísať. Kdežé – to len medzi nami, aby vedel, prečo – nie. Oficiálna verzia je iná – hra sa nehodí do repertoára divadla.

Nuž, jeho dielo skončilo v koši … Cudzí pohľad na veci sa nehodí, ak si niekto vie kúpiť – vlastnú pravdu, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455589x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu