Založ si blog

Na mandátnu tému

Búrka v pohári vody nikdy a nikde nič nevyriešila. Ale, ak sa už chce poslanec bezvýznamnej a servilnej probruselskej a protislovenskej strany I. Štefanec o niečom baviť, hlavne v otázkach mandátov, prečo nie ?

Kto dal jeho bývalému šéfovi M. Dzurindovi mandát na to, aby nás zatiahol do “ humanitárneho “ bombardovania zbytku bývalej Juhoslávie ?

Odpoveď je krátka a jasná – nikto. Tak, ako predtým nikto nedal mandát V. Mečiarovi, aby delili s V. Klausom bývalú federáciu. Napokon, ak sa obhajujú, čo mali v programe, tak rozhodne tam nebolo pošliapanie ústavných práv občanov bývalej federácie odňatím práva na rozhodnutie, v akom štáte chcú žiť.

To už je taký “ demokratický “ folklór, sľuby, ktoré sa rozchádzajú s činmi.

Veru, koľko hlasov by asi získal R. Sulík, ak by kedysi pred voľbami povedal voličom, že pôjde do vlády s politikom, ktorý musel opustiť kandidátku vlastnej strany pred voľbami, aby ju úplne nepotopil ? Len by mohol snívať – a nielen o poste šéfa parlamentu.

A kto vlastne dal mandát našim poslancom a členom vlády, aby nás zatiahli do obchodnej vojny s Ruskom ?

Odpoveď je zase rovnaká – nikto. Zhnusenie je o to väčšie, že dodnes nebol predložený žiadny dôkaz a podiele Ruska na ukrajinskej občianskej vojne, a tým dôkazom nie sú ani infantilné reči bruselskej verchušky a jej prisluhovačov o anexii Krymu. Napokon – pod samopalmi sa nerozhodovalo o referende na Kryme, ale naopak o odvolaní – Janukovyča.

Nehovoriac o tom, že krajiny, ktoré štekali o vinníkoch zostrelenia malajzijského lietadla a ukazovali prstom na Rusko, nedávno uzavreli dohodu o utajení výsledkov vyšetrovania tejto tragédie.

Vari nechcú ukázať dôkazy o vine Ruska a proruských “ banditov “ na východnej Ukrajine ? Nie, ono je to zrejme úplne inak – spomeňme si na pád WTC, keď už hodinu po útokoch bol vinník – jasný. Alebo skôr – predurčený.

Ináč, jeden by neveril, akú odolnosť voči horeniu má obyčajný, úradný papier. Tam, kde sa tavila oceľ pri horení leteckého benzínu, si nejaký bezočivý zdrap papiera dovolil bez problémov “ prežiť „, aby mohol prispieť k odhaleniu vinníka. Veru, hovorím o “ nájdenom “ pase.

O akých mandátoch sa to vlastne chce Štefanec baviť ?

Je to jedno. Europoslanec je pre bežnú Slovač užitočný úplne rovnako, ako ABS na húpacom koníkovi. Nepoznám nikoho, kto by otvorene priznal – ten a ten europoslanec mi veľmi pomohol svojou prácou v Bruseli. Ak teda nerátame rôznych neomylných víťazov výberových konaní, či rôzne skupiny, stojace v pozadí politických strán.

Ktovie, možno si raz niekto položí otázku, odkiaľ vzala “ transparentná “ SDK peniaze na voľby v roku 1998 … alebo sa naozaj začne zaujímať, komu prekážali J. Ducký a E. Valko. Je totiž dosť nepochopiteľné, že aj po rokoch ešte politické strany onanujú nad Mečiarovými amnestiami (a na Kováčove zvysoka kašlú), ale čušia pri dvoch nevyriešených vraždách. Vraždách ľudí, ktorí významne ovplyvňovali život na Slovensku.

Nie, pán Štefanec, na 99% rozhodnutí v Bruseli, ale aj slovenskom parlamente nemá mandát – nikto. Ani vy …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457767x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu