Založ si blog

Ak mne nedajú, ani druhým – nesmú ! !!

Hja, ľudská úbohosť a závisť nepozná hraníc. A tak sme sa dozvedeli od slovutných diskutérov, že jedným zo zločinov socializmu bolo – rozdávanie bytov zo spoločného vrecka. A to len preto, že niektorí dostali, ale slovutní diskutéri, či ich predkovia – nie. Však, hoci mali rodinný dom, nejaký byt mali aj oni dostať, ináč to bolo – nefér a zločinné.

Vraj, to povedal nejaký ujo z Marsu (ktovie, ale napadla mi skôr “ Hudba z Marsu), každý si má zaplatiť to, čo potrebuje a nebrať zo spoločného. A ľudkom, čo súhlasia s tým rozdávaním zo spoločného, by mali – odobrať volebné právo. Nuž, iný kraj – iný mrav. Alebo, ako hovorieva istý jednokolesový priateľ, keby sa učili, nemuseli by – dostávať. Ale urobili by si sami. Veru, pravdu hovorí, až mi je to divnô. Len škoda, že sa nad svojou pravdou nezamyslí.

To bude zrejme tým, že bývalý profesor kedysi povedal – diplom z vysokej školy dokáže získať hocikto, ale intelekt ? S tým sa treba narodiť.

Tak sa teda skúsme pozrieť na veci, z hľadiska našich slovutných diskutérov. Najprv otázka – prečo iní dostali byty a oni – hoci platili dane – nedostali nič ? V časoch detstva som býval aj ja v rodinnom dome – našej starej matky. Bývali tam aj moji rodičia, a dvaja strýcovia z otcovej strany. Tí boli ešte slobodní, a hoci naši žiadali o byt, bolo im povedané – do poradovníka vás dáme, ale bývate vo veľkom dome, netlačíte sa a máme ľudí, ktorí žiadali nielen pred vami (niektorí budú aj po vás), ktorých bytový problém je akútnejší – niekde ich je priveľa pod jednou strechou, alebo dokonca žijú len na ubytovni. A tých treba vyriešiť – prednostne. Nehovoriac o tých, čo čakali prírastok do rodiny.

Byt sme dostali po šiestich rokoch čakania, teda dostali ho moji rodičia. Až vtedy, ako sa obaja strýcovia oženili a aj naša situácia sa stala neprijateľnou. Museli sme zaplatiť vklad do družstva a mohli sa sťahovať. Po nejakom čase sa stal tento byt tesným, lebo rodina sa rozrástla … a tak nám pridelili podnikový byt. Do nášho pôvodného bytu išla iná rodina.

Tak to fungovalo … nikdy, ani v čase dospelosti som nebral ako krivdu, že sme nedostali byt v čase, kedy boli strýcovia slobodní. Však sme mali kde bývať, a naozaj boli ľudia, ktorí to potrebovali viac, ako my. Nakoniec, pri dome bola záhrada a potok, čo sme už neskôr – nemali.

Vráťme sa k slovutným diskutérom. Podľa nich mali dostať všetci, alebo nikto. Bez ohľadu na situáciu a možnosti. Však, prečo by mal niekto dostať dom, postavený za ich dane … a oni nič ? Skúsme túto úvahu doviesť ku konkrétnym záverom.

Ak teda rovnosť, podľa ich pravidla – všetko a všetkým, bez ohľadu na pomery a možnosti, alebo každému len to, čo si sám zaistí … tak je jasné, že na tú prvú možnosť by žiadny štát nikdy nemal potrebné prostriedky. Ostáva len druhá možnosť – teda každý a vo všetkom za svoje. Ja som za … ale len v prípade, že každý pôjde v úplne všetkom – za svoje. Poctivo a férovo – teda odvezie slovutný diskutér svojho príbuzného, napríklad otca, do nemocnice a tam mu povedia – žiaľ, je potrebná operácia srdca, ale tá stojí stotisíc eur a vy ste zaplatili do fondov len tretinu – slovutný diskutér vytiahne peňaženku a zbytok férovo doplatí, alebo si pekne príbuzného naloží do auta a odvezie domov, lebo predsa nebude žiadať zo spoločného, nie ?

A podobne aj s dôchodkom – koľko si našetril, toľko dostane. Nie, žiadne sociálne vyrovnanie a iné vymoženosti. Vychádza mu na mesiac pätnásť euro, tak dostane presne toľko a ani o cent viac. Predsa nechce brať zo spoločného, nie ? Hádam nechce, aby sa mu skladali na dôchodok ostatní, nie ?

Veru … ale nám bude hej. Krajina bude bohatá a bez – ľudí. Hlavne však nikto nebude siahať na spoločné, lebo ak nemôžu dostať všetci, tak nesmie dostať – nikto. Potom je to fér … páni moji …

Tak na tento pokrokový spoločenský systém sa naozaj teším, to vám bude iná fraška … len, prosím pekne prepytujem, slovutní diskutéri, nekvičte potom niekde v rohu, že nad týmto ste sa nezamysleli. Lebo, viete ako to chodí – ja som len nevzdelaný, dedinský sprosták, ktorý sa svojho volebného práva s radosťou vzdá … a vy ste predsa titulovaní vzdelanci, ktorí presne vedia, čo je správne a morálne, a čo zase – nie.

Otázkou je, čo ukáže čas … a obávam sa, že ja síce ostanem nevzdelaný dedinský sprosták, ale vy si za nejaký čas budete nadávať pri spomínanom systéme do – diplomovaných oslov. Ak vám teda na to ostane čas a dych … pri tých chorobách, ktoré vás postihnú a nebudete mať na ich liečenie.

No, želám vám peknú zábavu … a len tak na okraj, tešíte sa na výsledok svojich “ pokrokových “ myšlienok a názorov ? Ja áno, lebo spoločnosť sa vyčistí od študovaných a neužitočných tárajov, a bude konečne stáť na tých, čo nepotrebujú diplom, lebo vedia myslieť a tvoriť – bez neho.

Na záver ukážka toho, ako to dopadne, ak rozhoduje ten, čo diplom má, ale prácu nepozná – potom je jedno, či sa niečo vykoná tak, ako prikazujú predpisy, alebo o pár rokov neskôr – s miliardovou škodou, ktorú neplatí študovaný, ale tí, čo ho živia. Akú cenu má asi jeho diplom ? No, možno na podpálenie krbu …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465329x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu