Založ si blog

Oportunisti vedia skoncovať s hladom a chudobou vo svete . ..

Priznám sa, zásluhou oportunistov, či presnejšie jedného – som prišiel na to, ako skoncovať s hladom či smädom vo svete.

Hovorí sa – daj blbcovi knižku, prečíta si, neoverí a bude tvrdiť – je to pravda, lebo niekto to predsa napísal … a podpísal. No, napísaného som videl veľa, ešte viac podpísaného … a často to boli do nebies kričiace blbosti.

Ale, keďže sa tak klaniame modle priemeru, prečo nie … potom môžeme ľahko skoncovať s hladom vo svete. A čuduj sa, človeče … nepotrebujeme na to ani peniaze, ani charitu, stačí len pohýbať závitmi. Takže, ako na to ?

Podľa oportunistov (neviem, niekto by skôr povedal duševne chorých) platí rovnica – ak sedí pri stole Jano, ktorý má na tanieri pred sebou pečené kura, a Fero, ktorý má pred sebou len pivo – odchádzajú spokojní obaja, lebo sa napili i najedli. Ako ? Nuž, podľa zákona priemeru nezjedol Jano celé kura, ale len polovicu – druhú priemerne zjedol Fero. A s pivom je to rovnako – Fero nevypil celé, ale len polovicu, lebo pri stole sedel aj Jano.

Takže, ak niekde v Etiópii postavíme veľký stôl, za ktorý si sadne sto chlapov s miskami rizota, a oproti nim posadíme stovku hladujúcich, ktorí sa budú pozerať, od stola odíde – dvesto najedených. Aké jednoduché, nie ?

Ak na Slovensku posadíme na lavičku desiatich riaditeľov, ktorí majú lukratívnu a dobre platenú pozíciu, a vedľa nich posadíme desať nezamestnaných, čo dostaneme ? Dvadsať ľudí s celkom dobrou pozíciou a primeraným platom, lebo štatistika nepustí !

Ak si sadnú vedľa seba Jožo, ktorý má tri domy, päť áut a dve jachty, je boháčom aj pod lavičkou sediaci Miro, ktorý nemá nič, spáva pod mostom, ale v priemere má poldruha domu, poltreťa auta a jachtu. Skvelé, nie ? Tak jednoducho vyriešená bieda.

Ako je to s tými, čo pracujú za minimálnu mzdu ? Koľko percent ich je naozaj na Slovensku ? Nájdeme v štatistike, hovorí oportunista. Nie, medzi ľudí nemusím chodiť, lebo to nie je objektívne, dodáva šialene mávajúc rukami. Prečo ? Lebo sa bojí !!! Keby na Spiši, Orave, Kysuciach tvrdil, že minimálnu mzdu poberá len 4,7% pracujúcich, lebo to hovorí oficiálna štatistika … tak sa už nenaje rukami, a zrejme bude jedlo prijímať – slamkou, alebo hadičkou.

Podľa portálu podnikam.sk – z 11.júna 2015 napríklad v pohostinstvách a reštauráciách stúpla priemerná mzda na neuveriteľných 371 €. Alebo v maloobchode na “ úžasných “ 582 €. Niečo však v tejto štatistike (a rovnako aj vo väčšine ostatných) nenájdete – nezistíte, koľko hodín si musela predavačka, servírka alebo kuchárka odpracovať, aby dostali ten svoj vskutku “ úžasný “ žold. Ak uveríme štatistike, že za minimálnu mzdu pracuje 4,7% ľudí … nedajte sa vysmiať, veď je to sprostosť, ktorej naozaj uveria len hlupáci a propagujú ju – podvodníci… je jedno, či politickí, alebo iní. Nehovoriac o tom, že napriek snahe som akosi neobjavil zamestnancov v tomto kšefte, ktorí by pracovali deväť hodín. Väčšina – desať, dvanásť, nájdete aj takých, čo šesťnásť s pripomienkou, že len každý druhý deň, lebo po šestnástke robia “ len “ desiatku … alebo pracujú v hypermarketoch štýlom – každý druhý deň maxi-smena – a počas dňa medzi týmito maxi-smenami voľno, s maličkým háčikom – pohotovosť na drôte, ktorá iste “ len náhodou “ obvykle končí – povolaním do párhodinovej výpomoci. Bez príplatku …

Nie, nie … všetci čašníci a predavačky sú hnusní klamári, však priemerná mzda je úplne inde, vyše dvojnásobná, určite majú viac …

A nielen oni klamú, však aj takí šoféri v osobnej doprave sa majú priam skvele … päť alebo šesť stoviek na výplatu, to predsa nie je minimálka … no, naozaj nie je. Nikto totiž neprezradí, že za kolečkom síce šofér nestrávi viac ako osem-deväť hodín (ako nedávno priznal nový sused), ale ďalšie tri-štyri hodinky strávi na stojkách (teda pauzička kdesi na parkovisku), ktoré už nikto nepreplatí, lebo to mal predsa – voľno !!!

Ale … oportunisti, klamári a špekulanti budú stále tvrdiť, že jedno kura na jednom tanieri pri štyroch ľuďoch za stolom znamená, že v priemere každý spucoval štvrťku, rozhodne nie je hladný … a hen tí traja, čo sa hladu zúfalo váľajú na trávniku obďaleč, to sú simulanti …

Ešte, že oni nie sú priemerní … skôr nadpriemerne arogantní, a verme … život všetko spravodlivo zúčtuje. Až budú raz dostávať žobračenku v podobe dôchodku a sťažovať si, pripomeňte im, že v priemere sa majú veľmi dobre, a ich životná úroveň stále rastie … a neurážajte ich nejakou pomocou, či almužnou – však to nepotrebujú, sú predsa bohatí …

Koľko ľudí na Slovensku dostáva minimálnu mzdu ? Štatistiky a im veriaci “ ľudia “ tvrdia, že len 4,7%. Ja tvrdím, že viac ako 60% … ak majú pravdu tí prví, nemal by existovať hlad a bieda, nemali by existovať zadĺžení ľudia a všetci by mali chodiť po uliciach šťastní a usmiati – od ucha k uchu.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457304x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu