Založ si blog

. . . u nás v Hlupákove

Musíme dať jasne najavo, že nesúhlasíme a sme ochotní tvrdo obhajovať svoje stanoviská

Najavo sme dali, tvrdá je akurát naša naivita a viera, že na moste rovnocenne dupe – blcha so slonom. A niekedy sa správame skôr ako natvrdlí … nie principiálne.

Tvrdiť nezamestnanému Ferovi pred krčmou, že sa má vlastne dobre, pretože podľa štatistiky má priemerný mesačný príjem osemsto euro … môže len samovrah, ak vie, že Ferov priemer robí krčmár Jano, ktorý mesačne berie tisícšesťsto …

Paradoxne, v tejto dobe máme dosť samovrahov, ktorí podobné štatistiky obhajujú ako Písmo sväté … nuž, aj blbci sú len dietky Božie … prečo samovrah ? Lebo raz sa jemu môže stať, že jeho priemer bude robiť nejaký krčmár, aj keď uznávam, nemusí sa volať – Jano.

Z Washingtonu zaznievajú pobúrené výkriky, že niekoľko ruských rakiet dopadlo na územie Iránu … Iránci to síce popierajú, ale čo tam po nich, však strýčko Sam to musí vedieť lepšie, nie ?

Niekedy mám pocit, že (nielen) vo Washingtone robia spravodajstvo – sadomasochisti … najprv opakovane vrazia hlavou do betónového múru, a potom žalujú vlastníka, že nedal na múr nápis – nebúchať hlavou, môžete si spôsobiť úraz … podobne to totiž funguje aj v oficiálnych vyjadreniach – najprv priznajú, že o raketovom útoku sa dozvedeli od tých, čo ho realizovali …. dokonca niekoľko hodín po jeho ukončení … a potom tvrdia, že na svojich satelitoch videli, ako rakety zasiahli cudzie územie … vari pred svojimi tvrdeniami opracovávali hlavami niekoho múr ? Ktovie, možno bol Barackov … otázkou je, kam asi svet speje, keď spája svoju budúcnosť s informáciami od – vybitých mozgov.

Aj by som sa nad udalosťami posledných mesiacov smial, nebyť toho … že môžu raz negatívne zasiahnuť aj naše životy. A verte-neverte, musel som prehodnotiť aj niektoré svoje myšlienky … napríklad, včera bol za mnou kamarát, vraj či nemám požičať tisíc jevri … už-už som chcel povedať, že mám, ale spomenul som si na Ukrajinu a radšej som povedal – nemám. Prečo ?

Nuž, od východu vanie nová móda … dlžníci odkazujú veriteľom, že ak nepristúpia na ich podmienky splácania dlhov, tak im neposkytnú tú (zmluvnú) výhodu, že svoje dlhy – budú podľa zmluvy aj splácať. No a viete … kamoš túto divnú logiku žerie, ešte by sa mohlo stať, že nakoniec povie mojim deťom, aby v rámci solidarity zaplatili dlh, ktorých ich fotrovi – urobil on. Šak čo tam po tom, že s ním rodina nie sú … no nie ?

Veru, svet sa rúti do horúcich pekiel …

O morálke hovoria kadejakí ľudia … a slušnosti, ochrane práv … napríklad takí, ktorí ešte nedávno pre malé dlhy na ešte menších chudákov súdy a exekútorov zháňali, dnes obrátili a tvrdia – dlžníka treba chrániť pred bezočivým veriteľom, ktorý má už dosť okrádania a nechce už s dlžníkom nič mať … čo si to ten vagabund veriteľský dovoľuje ???!

Šak dávať na sekeru je svätá vec … neskôr sa už nájde nejaké “ hoviadko „, ktoré to zaplatí – zo solidarity, nie ?

Ale, viete … nikomu nechcem zle, a keď sa teda už teda tak obrátili a hovoria, buďme ľudia a zaplaťme cudzie dlhy … tak buďme ľudia, popozerajme ich majetky, a zaplaťme nimi dlhy tých, čo si od nich požičali a nemôžu – či nemohli splatiť. Šak sme ľudia, nie nejaké prasce … no nie ?

Ináč, podľa posledných štatistík zarábajú občania únie v priemere 1999,14 € mesačne … ale sa máme dobre, však ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432951x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu