Založ si blog

Zmluva s diablom . ..

Holokaust chápu mnohí ľudia len ako vyvražďovanie Židov počas druhej svetovej vojny. Mal a má však aj inú stránku, o ktorej dnešná spoločnosť zaryto mlčí, pretože odhalenia v tomto smere by ešte aj dnes mohli zasiahnuť do životov mnohých ľudí, spoločností či národov … a hlavne, mohli by zasiahnuť ľudí vo vysokom postavení.

Na škole nás toho o holokauste veľa nenaučili. V podstate ho spomenuli ako jednu z najčiernejších stránok nacistického Nemecka pod vedením A.Hitlera, a to bolo asi tak všetko.

Neskôr som sa stretol s rôznymi informáciami v podobe správ o tom, ako aj desaťročia po skončení druhej svetovej vojny sa ešte stále pátra po rôznych nacistických zločincoch, pričom niektorých sa nielen podarilo nájsť, ale dokonca aj postaviť pred súd, aby sa zodpovedali za svoje činy. V čase môjho detstva a dospievania sa hádam naznámejším zločincom, ktorého chytili, stal bývalý “ Mäsiar z Lyonu “ – Klaus Barbie.

Nikdy sa však nehovorilo o spoločnostiach, ktoré s nacistickým režimom nielen spolupracovali, ale aj na tejto spolupráci postavili svoju budúcnosť – a stali sa impériami. Občas sa niekde čosi šeplo o zlate, ktoré pochádzalo z majetkov, zabavených Židom v čase ich prenasledovania … či množstvo mŕtvych účtov, hlavne vo Švajčiarsku, kde sa nachádzali milióny, o ktoré sa nikto nehlásil, lebo majitelia boli už dávno mŕtvi. Rovnako, nikdy a nikde sa nežiadalo, aby bola vyvodená zodpovednosť voči tým, ktorí na zvrátenej nacistickej ideológii zarobili … a uložili na svoje kontá, či do trezorov krvavé peniaze a majetok. Akoby to nikoho netrápilo, a dokonca som počul aj názor

… stalo sa to dávno, tie spoločnosti podnikajú poctivo a v súlade so zákonom, prečo to teraz vyťahovať ? Neviem, ale ja nevidím rozdiel medzi zločincom, ktorý vraždí a zločincom, ktorý na vraždení – zarába. Takže som presvedčený, že ak bol a stále je dôvod na pátranie po nacistických zločincoch, hoci tá hŕstka preživších už má poriadne po deviatom krížiku, mal by existovať aj dôvod na odhalenie tých, ktorí sa na holokauste obohatili a ich potrestanie – hoci po takej dlhej dobe. Hoci si nerobím ilúzie, a viem, že dnešná pokrytecká spoločnosť na niečo podobné nemá dosť odvahy, ani morálky.

Dosť bolo rečí, svoj názor na danú tému som povedal a teraz pripájam odkaz na jeden zaujímavý dokument, ktorý ma vlastne inšpiroval k napísaniu tohoto blogu, hoci som ho objavil čírou náhodou.

Zmluva s diablom

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457165x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu