Založ si blog

To nemyslíte vážne, pán Danko ? Ak áno, mali by ste odstúpiť z funkcie . . .

So záujmom som si pozrel záznam z uvedenia europoslancov do slovenského parlamentu, alebo ako by som to nazval … a priznám sa, skoro mi vypadli oči, keď som počul slová predsedu NR SR A.Danka … zvlášť pasáž, v ktorej sa vyjadril, že treba bojovať s … citujem “ šialencov, ktorí chcú ovládať štáty a rozbíjať úniu „, a zazneli aj iné slová.

V prvom rade, medzinárodné dohody, ako aj slovenská legislatíva zakotvujú právo na slobodné vyjadrenie názoru, pričom nikto nesmie byť za uplatnenie svojho práva perzekuovaný. Odpor voči únii nevyplýva z nejakého fanatizmu, hoci sa samozrejme aj tento druh kritikov nájde. Odpor bežných ľudí vyplýva z faktu, že sme dnes nepochybne nesvojprávnym štátom, plne ovládaným bruselským politbyrom, pod ktorého kuratelou sa opakovane šíria na území únie … napríklad nebezpečné potraviny (pravidelne z Poľska, najnovšie z Brazílie), pričom únia nevie zaručiť ani rovnakú kvalitu bežných potravín pre obyvateľov členských krajín.

Dokázali sme zvládnuť Schengen či zavedenie eura ( z vystúpenia A.Danka)

Áno, ale mali by sme to upresniť – kritériá prijatia eura splnili len štyri najchudobnejšie krajiny eurospolku, Slovinsko, Slovensko, Lotyšsko a Estónsko. Ostatné krajiny sa k nim ani nepriblížili, a podmienky užívania spoločnej meny nesplní vôbec nikto ! A podobne je to aj so Schengenom – stači sa pozrieť na plnenie jeho podmienok zo strany krajín, ktoré dnes slúžia ako korzo pre utečencov. Len si dovolím pripomenúť, že podobné problémy v prípade menších krajín by viedli k rôznym sankciám a vôbec by sa neuvažovalo o nejakom “ náhradnom “ riešení. A môžeme pokračovať – Slovensko si muselo ozdraviť banky, rozkradnuté a vytunelované rôznymi vagabundmi, výhradne z vlastných zdrojov, ale v prípade nezodpovednej finančnej politiky (a zďaleka nielen z gréckej strany) členských krajín únie sa vytvoril euroval, ku ktorému Slovensko muselo pristúpiť aj za cenu pádu vlády.

A tí, čo oprávnene poukazujeme (nielen) na tieto nešváry, či doslova zločinnú politiku, ktorá poškodzuje záujmy Slovenska a slovenského národa, ba neraz vedie aj k ohrozeniu zdravia ľudí – sme šialenci ? To nemyslíte vážne …!

Len slepý by nevidel, že únia sa pomaly a potichu, poza chrbát obyvateľstva členských krajín mení na federáciu, o čom pri vstupe do tohoto klubu nikdy nebola reč a pokiaľ by sa predtým predložila podobná idea, k vstupu do únie by nedošlo ! Alebo to bol od začiatku plán a všetky ostatné reči boli klamstvom ? Práve pomalá zmena únie na európsku federáciu, v ktorej by sa rozpustili národné štáty, bola jedným z hlavných dôvodov, ktoré viedli k referendu vo Veľkej Británii a jeho zdanlivo prekvapujúcemu, ale optikou dejín tejto krajiny očakávanému výsledku.

Takže si môžeme položiť oprávnenú otázku – kto je naozaj šialenec ? Ten, čo na prvé miesto kladie národné záujmy a otvorene pomenuje javy, ktoré ohrozujú národ či štát, prípadne škodia alebo vedú k jeho skaze … alebo ten, kto sa úslužne pokloní akejkoľvek požiadavke od ľudí, ktorým je náš národ len vhodným zdrojom lacnej pracovnej sily ? Keby sme boli naozaj rovnocennými partnermi v rámci únie, naši ľudia by nemuseli pracovať za zlomky platov, vyplácaných v krajinách, odkiaľ prichádzajú spoločnosti ich zamestnávateľov. Dnes sme len európskou kolóniou, ktorej predstavitelia sa chlácholia pohľadom na vizitky, obrúbené zlatými hviezdičkami, hoci im spod fraku trčí – holý zadok !

V čom spočíva extrémizmus, ak otvorene povieme – nechcem byť súčasťou akejsi pochybnej európskej federácie, nechceli sme byť súčasťou ani sovietskeho bloku, a nechceme, aby sa národná identita rozpustila pod pochybným a bezmenným hávom európanstva ?

Pokiaľ je pre slovenského politika v akomkoľvek postavení vlastenec či kritik – extrémistom – mal by zvážiť odchod z verejnej funkcie. Pretože Slovensko by mali riadiť len ľudia, pre ktorých je záujem slovenského národa a štátu na najvyššom mieste … a až potom niekde v diaľke sú záujmy rôznych spolkov.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467590x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu