Založ si blog

Politbyro modernej doby

Politbyro modernej doby sa rozhodlo určovať, aký obsah je nebezpečný čitateľom. Akoby som videl niekdajších straníckych pätolízačov, ktorí usilovne špehovali a oznamovali – kto a kde čo povedal, kto bol na nepovolenom filme či kto sa pochválil zakázanou knihou …

Za seba poviem jediné – takú nehrali, aby som potreboval samozvanú inštitúciu inkvizítorov, ktorá mi bude oznamovať, čo je dobré a správne – a čo naopak nie je dobré, ba treba sa toho vystríhať. Tým skôr, že som márne hľadal iniciatívu ktoréhokoľvek z členov komisie, vedúcu k obmedzeniu naozaj škodlivého obsahu, napríklad celodenného vysielania obsahu s násilnou tematikou. Tento problém zjavne nepokladajú za podstatný.

Nepochybujem, že na webe sa pravidelne objavuje obsah, ktorý sa dá zodpovedne zaradiť medzi informačný odpad. Problémom je, že tento odpad produkujú všetky strany súčasného boja o nadvládu nad svetom, a pokiaľ to samozvaným inkvizítorom nevadí u všetkých, ale len u konkrétne vybratej skupiny (čiže u niektorých môže za všetko zlo sveta výhradne Rusko), hádžem ich do rovnakého vreca, v akom sú tí, na ktorých upozorňujú.

Iniciatívny hlupák je nebezpečnejší ako triedny nepriateľ. Stará pravda, ktorá asi prežije veky.

Najväčším problémom súčasnej spoločnosti je zaslepenosť a predajnosť politikov. Každú krajinu tvoria vládnuce špičky a národy, ktoré v nej žijú. Vládnuce špičky si hrajú vlastnú hru a vkladom sú peniaze daňových poplatníkov, pričom jackpot zásadne končí na účtoch a pod správou úzkej skupiny ľudí. Národu sa obvykle ujdú vzletné slová v štýle – naša životná úroveň stúpa, ekonomika rastie, vaše deti sa budú mať lepšie a iné nezmysly. Treba sa uskromniť, aby bolo lepšie – ale autori týchto slov zásadne vylučujú sami seba a svoje okolie z ich významu. Všetci sa musia uskromniť, oni nie.

Ľud je pre nich slovo v prejave. Do úlohy ľudu a v jednotnom čísle človeka stavajú v prejavoch národ, ale v plánoch len samých seba a svojich blízkych – pretože v ich mysli sú ľudia len oni sami, a len ich pravda je tá správna. Na tento spôsob uvažovania neverím.

Denne sledujem diskusie, v ktorých sa hrubo a beztrestne siaha na česť človeka a národa. V tých diskusiách asi žiadne pravidlá neplatia. Napokon, skúste si pozrieť diskusie pod článkami online verzie denníka Šport a zdesíte sa. Zámerne nespomínam diskusné fóra bulvárnych plátkov, pretože ich obsahu zodpovedá aj intelektuálna úroveň spotrebiteľa.

Mediálna manipulácia je bežnou zbraňou veľmocí. V poslednej dobe sa akurát ukazuje niečo, na čo predtým papierové demokracie neboli zvyknuté – ich vlastná zbraň je používaná aj proti nim. Pokiaľ prostredníctvom tajných služieb či mimovládnych organizácií zasahovali do vnútorných záležitostí sami, bolo to v poriadku. Keď to začalo robiť aj Rusko, zrazu je to zločin.

Čisté pokrytectvo, nič viac. August 1968 beriem ako dejinnú udalosť, kde poznáme presné mená vinníkov. Mená politikov, ktorí sa proti nám dohodli, mená generálov, ktorí priviedli vojská. Odsúdenie vinníkov nie je možné, napokon väčšina z nich ani nežije. Čo je však zaujímavé, ak sa poukáže na podobné zločiny zo strany dnešných spojencov, zrazu sa zdvihne vlna pobúrenia a ihneď sa hovorí – o konšpirácii. Prečo ? Pretože doba sa zmenila, ale zbabelci a kolaboranti sa nemenia. Tí len prezliekajú kabáty a menia pánov.

A na záver úvaha o tom, čo by asi robili členovia komisie, bojujúcej proti údajným konšpiráciám a konšpiračným webom, či slovutní bojovníci proti ruskému imperializmu, ak by nedošlo k zmene spoločenského zriadenia. Som presvedčený, že by sedeli v iných komisiách, kde by dohliadali na ochranu záujmov ideológie a hľadali triednych nepriateľov.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433452x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu