Založ si blog

Vláda s liberálmi na čele ? Ani ako vtip . .. neobstojí

Nie, nemám to žiadny dôvod tajiť – som zaujatý voči SaS, pretože ma nikto nesklamal tak, ako práve politika tejto strany, alebo presnejšie – R.Sulík. V žiadnom prípade nemienim porovnávať liberálov s dnes bezvýznamnými subjektami, ako napríklad HZDS či SDKÚ. No nič to nemení na presvedčení, že aj SaS patrí tam, kde skončili tieto strany – teda do minulosti.

Myslím, že stačí stručne vymenovať, prečo akúkoľvek vládu pod vedením R.Sulíka či s výrazne silnou účasťou SaS odmietam.

  1. Účasť v koalícii s SDKÚ-DS a podiel na vláde s účasťou M.Dzurindu a I.Mikloša, pričom od začiatku muselo byť jasné, že pozícia I.Radičovej je symbolická.
  2. Nekvalitné nominácie na vysoké štátne posty
  3. Opakované nominácie niektorých persón do parlamentu aj napriek ich osobným i profesionálnym zlyhaniam
  4. Kauza Sasanka
  5. Opakované torpédovanie zodpovednej správy Slovenska pod zámienkou, že s R.Ficom v žiadnom prípade

Áno, vláda R.Fica nie je pre Slovensko formou správy, pri ktorej by sa dali používať slová ako – zodpovedná, odborná, profesionálna … ale po výsledkoch minuloročných volieb mohlo byť jej zloženie iné, ak by práve SaS neuprednostnila sľub pre približne 316 000 voličov pred záujmami a potrebami celého národa – čo je približne 5,5 milióna občanov. Nič lepšie nesvedčí o tom, ako liberáli vidia Slovensko. Nehovoriac o tom, že v situácii, keď ich najväčší protivník bol odkázaný na vyjednávania so svojimi doterajšími oponentmi, a to dokonca aj z radov tvrdej opozície, mala a mohla SaS využiť svoju pozíciu, oslabiť postavenie R.Fica (a ten len tak na okraj získal sám viac podpory, ako všetci liberáli dohromady) a urobiť čo najviac pre ochranu záujmov štátu a národa.

Budeme tvrdá opozícia …

Na to sa vám môžeme všetci …. však viete, čo. Keď chce niekto jesť chutnú polievku a neriskovať otravu, musí byť pri jej príprave. Poskakovanie na námestiach, vykrikovanie rôznych absurdných tvrdení bez dôkazov, či šaškovanie v parlamente … ďakujeme, nepotrebujeme – keďže to neprinesie žiadny viditeľný efekt pre občana. Kto chce robiť opičky, nech sa prihlási do cirkusu.

Zverejnené kauzy SMER-u ? Nič v zlom, ale zaujíma ma len to, čo sa riadne dokáže a bude podložené právoplatným výrokom súdu. Frázy o nedosiahnuteľnej spravodlivosti, kým bude ministrom ten a šéfom polície onen – ma nezaujímajú. Mám množstvo výhrad voči práci polície, prokuratúry či súdov, ale problémy a nedostatky sa nedajú riešiť vybľakovaním na námestiach … majú sa riešiť účasťou na správe štátu, prípravou kvalitných zákonov a spoluprácou. Nepoznám na svete firmu, ktorá by dosiahla úspech tým, že si jej zamestnanci vzájomne hádžu polená pod nohy, a navzájom sa urážajú.

Kto chce riešiť slovenské problémy cez sťažnosti v Bruseli, nemá čo robiť v slovenskej vláde …

R.Sulík môže hovoriť čokoľvek, realitou súčasnosti je, že SaS nedokáže získať viac hlasov, než samotný R.Fico. Rovnako je realitou, že nie je schopná vyhrať voľby, ani získať podporu, ktorá by jej umožnila zostaviť stabilnú vládu na volebné obdobie. Nevidím žiadny rozdiel medzi vládami 2010-2012, alebo 2016-2020 (ak teda táto koalícia vydrží). Je to smutné konštatovanie, ale pri výsledku volieb 2016 sa dokázal ako štátnik zachovať len B.Bugár (R.Procházka nemal na výber, SIEŤ by padla tak či onak), ostatní sa chovali sebecky a hľadeli výhradne na vlastné záujmy.

Čo dodať na záver ? Zmenu potrebujeme čo najskôr, ale SaS rozhodne nemá potenciál, aby bola nositeľom zmeny v budúcnosti … R.Sulík mal obrovskú šancu na jar 2016, ale ju neuvážene zahodil. Taká je realita a prázdne reči ju nezmenia … Slovensko tvoria milióny občanov, nie desaťtisíce podnikateľov …. a za posledné štvrťstoročie sme tu mali už priveľa menšinových spolkov, nehľadiacich na záujmy väčšiny, aby sme podporovali vznik a vládnutie ďalších …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458205x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu