Založ si blog

Predčasné voľby ukážu pravdu

Volanie opozície po predčasných voľbách treba vypočuť. A nielen preto, že ich žiada opozícia, ale aj preto, v akom stave sa nachádza slovenská spoločnosť. A nepochybujem o prekvapení, ktoré nejedna politická strana zažije, ak ku predčasným voľbám naozaj dôjde.

S veľkým sklamaním môžu rátať nielen členovia súčasnej koalície (a Most-Híd asi skončí aj mimo parlamentu a zanikne), ale aj zástupcovia dnešnej opozície. Znechutenie ľudí je príliš veľké, a hoci si to Sulík, Matovič a spol. vykladajú len tak, ako im vyhovuje, realitou dneška je nevraživosť voličov aj voči ich politickým stranám, či skôr firmám. Navyše ani jeden nemajú program, ktorý by bol zameraný na prospech celého štátu a národa, a v okamihu, ako stratia tému SMER-SD a R.Fico, budú v koncoch. Možno by aj prospelo, ak by sa na nejaký čas dostali k moci, a národ by konečne poznal ich pravú tvár.

Takže, bez okolkov priznávam, že predčasné voľby by som prijal s istou dávkou optimizmu. Stále slabunko blikoce aj nádej, že sa národ, či presnejšie volič – zamyslí, napríklad aj nad tým, aké následky by malo pre bežného občana, ak by niekoho krivo a bez dôkazov na verejnosti obvinil z rôznych zločinov. Politikom, hlavne z radov opozície, tento druh trestnej činnosti zatiaľ prechádza, pretože ich chráni absurdná – výroková imunita. Nevidím dôvod, prečo by tento inštitút mal existovať, dospelý človek by mal vedieť rozoznať, čo povedať môže a čo nie, a u poslanca sa predsa len (mylne) predpokladá istá znalosť právneho poriadku a rešpektu k zákonom. Zatiaľ márne, pretože v poslaneckých laviciach máme (najmä v aktuálnom období) čudesné existencie, ktoré napríklad dnes vykrikujú najsilnejšej vládnej strane kontakty s mafiánmi, a nejako pozabudli na vlastnú minulosť. A niektorí možno aj na súčasnosť, ktovie.

Takže, čo by teda ukázali predčasné voľby ? Neviem, ale mám pocit, že by skončili veľkým prekvapením … SMER by som odhadoval na úrovni 10-15%, SNS  5-7%, Most  1-4%, SaS 5-8%, OĽANO 1-5%, ĽSNS 8-10%, SME-Rodina 1-5% … predpokladám „šťastný“ návrat KDH, a príchod nejakého „čierneho“ koňa volieb. A vôbec by som sa nedivil, ak by sa po dlhých rokoch vrátili do parlamentu komunisti.

Vznik vlády ? No, v tomto ohľade som pesimista, očakával by som po predčasných voľbách krízu, pretože sa sotva nájde subjekt, ktorý by mohol byť silným pilierom novej vlády. Skôr by prišli dlhé mesiace hádok a obviňovania, kto a koho poškodil, kto a proti komu tlačil a rozdával letáky … a podobne. Ako by to dopadlo v slovenských pomeroch, to si neviem predstaviť. A rovnako si neviem predstaviť, čo by nasledovalo. V každom prípade by sme zažili poriadne predražený kabaret.

Čo na záver ? Hurá do predčasných volieb, konečne dostaneme za svoje dane aspoň niečo … možno len kúsok zvrátenej zábavy, ale konečne sa odhalia skutočné zámery dnešných „bojovníkov“ za slušnosť … koho budem voliť ? Žiadne tajnosti – tentoraz vedome a cielene – komunistov. Za socializmu (údajne) kradli všetci, a aj tak bolo dosť … dnes kradnú volení „vyvolení“ a národ nemá nič. …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456749x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu