Založ si blog

Každá párty raz skončí . ..

…. a budeme tvrdá opozícia, povedal po voľbách 2016 (okrem iného) R.Sulík, keď pochopil, že napriek všetkej snahe (o presadenie vlastných záujmov) architektom vlády a jej predsedom – nebude. Nasledovali dva roky nekonečnej párty, kde bolo vidieť všetko možné, od vulgárneho správania cez krivé obvinenia, až po záplavu rôznych káuz, ale tvrdá opozícia ? Nie, tá vidieť rozhodne nebola … skôr zúfalá opozícia, ktorá siahala po krajných prostriedkoch, aby odčinila vlastný neúspech …

Je rokmi potvrdenou skúsenosťou, hovoriacou – ak sa raz začnú používať podpásové údery, nikdy to neskončí a obvykle sú výsledkom – len porazení. V špinavej vojne víťazi nie sú, a nemôžu byť. V špinavej vojne sa pravda, poctivosť, česť či iné hodnoty len zahanbene skrývajú v kúte a zdesene pozorujú, čoho všetkého je človek schopný pri honbe za svojím cieľom. A špinavá vojna sa dnes odohráva na Slovensku, pričom jej architektmi sú práve tí, ktorí hovoria – o pravde, poctivosti, slušnosti a cti.

Opýtal sa ma mladý sused, či má ísť na demonštrácie. Páči sa ti, kam smeruje Slovensko ? Nesúhlasne zavrtel hlavou. Potom by si mal ísť, ak chceš niečo zmeniť, znela moja odpoveď. Ale, viete … váhavo mi začal hovoriť, nepáči sa mi ani to, čo robia kritici vlády R.Fica. Pozeral som na neho a naozaj nevedel, čo mu povedať. Vedel som si a viem si predstaviť, akej reakcie by sa asi dočkal, ak by prišiel na námestie s transparentom, kde by boli vyobrazení všetci predstavitelia parlamentných strán s nápisom – ďakujeme a odíďte. Pretože podľa prvej demonštrácie usudzujem, že vôbec nejde o slušné Slovensko, ale len o získanie moci akýmkoľvek spôsobom a prostriedkami. A tak som len bezradne pokrčil ramenami a išiel si po svojom. Nemohol som, vlastne som ani nebol schopný povedať mládežníkovi, že v prvej lavici pri kázňach o morálke, láske, pravde, porozumení a iných životných hodnotách zásadne sedia najväčší lotri.

Kdesi som počul, že len partia pacientov psychiatrie môže tancovať v padajúcom lietadle pri hudbe skupiny, ktorá zahynula pri leteckom nešťastí … snažil som sa tento citát povedať slušne, pretože v origináli bol vulgárny. Nič to však nemení na tom, že dnes vidím obraz, zodpovedajúci tomuto citátu, pri vystúpeniach oduševnelých bojovníkov proti „štátomafii“, ako tomu hovoria. Akoby si nevšimli, že sú hosťami na vlastnom kare … pretože ľudia majú plné zuby politiky a politikov bez ohľadu na ich zaradenie, a rady fanúšikov akejkoľvek politiky v podaní kohokoľvek sa stenčujú na ľudkov, ktorí … sú skôr platení, než presvedčení.

Napriek všetkému, alebo práve preto verím v schopnosť slovenského národa, vzoprieť sa v správnej chvíli, vedieť rázne buchnúť päsťou po stole a povedať – dosť, stačilo. Možno by sme si mali spomenúť na záhrady, teda tí, ktorí s tým máme skúsenosť a na osvedčené postupy, ako sa záhradkár zbavuje buriny. A každý vie, že sa musí nemilosrdne zbaviť každého kúska, ak netúži po jej opätovnom vyrastení. Nesmie váhať, nesmie si hovoriť – toto nie je až tak zlé – musí konať razantne. Burina ako burina, všetko treba odstrániť. A dnes musíme priznať, že slovenský parlament, ktorý by mal byť výkladnou skriňou Slovenska, je v skutočnosti len záhradou, na ktorej okrem buriny nič nerastie.

Odkaz politikom musí prísť vo voľbách a musí byť jasný – párty sa skončila. Niektorí budú potrestaní len zabudnutím, a niektorí – možno – aj spravodlivosťou. Ale všetci – končíte.

Ak má patriť Slovensko – slovenskému národu, nemôžu o ňom rozhodovať politickí dobrodruhovia a vagabundi.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457887x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu