Založ si blog

Demokratické sny poľského “Biľaka” . ..

Vlastne by sme sa mali poľskému prezidentovi poďakovať, ak by vznikol nejaký konflikt s neznámym nepriateľom, bude jeho zásluhou Poľsko terčom prvého úderu … keďže tak neochvejne volá po americkej vojenskej prítomnosti v Poľsku … bude aj pozývací list ?

Ak vezmeme do úvahy všeobecné tvrdenia o auguste 1968 a “zásluhách” V.Biľaka na okupácii Československa, môžeme pokojne povedať, že dnes má aj Poľsko svojho Biľaka – tentoraz v prezidentskom úrade.

Iste, za politickú podporu sa v demokratickom svete musí platiť, však voľby sú len takou krajšom fasádou na škatuli s nevábnym obsahom a nápisom – politika a čestní ľudia sa nemajú miešať. Čosi pravdy na tom bude, pretože v dnešnej politike je poctivých ľudí ako šafranu. A možno ešte menej.

Je čoraz zjavnejšie, že dnešní demokrati prežívajú (nielen v Poľsku) svoju vlastnú verziu Pražskej jari. Boja sa o moc, boja sa o (nelegálne alebo pochybne) nadobudnuté majetky, vlastne sa už boja všetkého … a čo je najhoršie, musia počúvať príkazy americko-európskeho politbyra. A poslušne budovať diktatúru, ktorej základy stoja na dávno zabudutých slovách o slobode, demokracii či práve národov na sebaurčenie. Svojím spôsobom je komické, koľko potlesku vyvolalo vo svete druhé uplatnenie práva na sebaurčenie v prípade kosovských Albáncov a koľko pobúrenia vyvolal rovnaký krok u krymských Rusov, ktorí si dokonca drzo odhlasovali zmeny v referende. Iste, kosovskí Albánci im mali byt vzorom – so zbraňou v ruke, krvavo a za pomoci bombardovania Srbska, kde konečným výsledkom boli tri (obdivuhodné) skutočnosti – etnicky vyčistený štát, európska centrála obchodu s drogami, a ľudskými orgánmi. Nespomínajúc zriadenie (bezpečnostnej) americkej základne, ktorá dohliada – na pokoj a bezpečnosť pašerákov. Ak by to bolo inak, už by tam dávno neboli a rozhodne by nebol vrcholným predstaviteľom Kosova človek, ktorý je oprávnene podozrivý z rôznych zločineckých aktivít – či už priamo, alebo prostredníctvom rodiny.

Áno, musíme uznať – krymskí Rusi sú v porovnaní s kosovskými Albáncami (európskou optikou) naozaj zločinci …

Nedali zarobiť americkým zbrojárskym koncernom, odmietajú vrcholné formy demokracie – korupciu, dosadzovanie proamerických bábok do funkcií či “mierové” americké základne – ešte im naozaj treba veľa, aby pochopili podstatu slova demokracia.

V čase, keď po polstoročí sa dôrazne kričí po opätovnom odsúdení sovietskej okupácie Československa, sa mnohí z volajúcich nenápadne snažia odpútať pozornosť od faktu, že sa dlhodobo pripravuje iná okupácia, a na rozdiel od tej sovietskej sa ani neuvažuje, že bude – dočasná.

A tak skúsme oplatiť poľskému národu službu z minulosti a vyzvať volajúcich po opätovnom odsúdení sovietskej okupácie z augusta 1968 (mimochodom klamstva, pretože vtedy k nám vpadli aj Maďari,Poliaci,Bulhari, a Nemci stáli na hraniciach), aby spoločne odsúdili aj pripravovanú okupáciu Poľska či pobaltských krajín vojskami USA alebo NATO. Alebo chce vari niekto tvrdiť, že v Poľsku či na Pobaltí hrozia kontrarevolúcie ? 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432035x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu