Založ si blog

Holý zadok a nové traky (liberálov a obyčajných)

Súdiac podľa diskusie na vlnách Sro bol Ľ.Galko a jeho kolegyňa z OĽANO na úplne iných voľbách, než sa odohrali počas uplynulej soboty. Obaja si mýlili tému diskusie s politickou agitáciou, a rozprávali jednu väčšiu hlúposť ako druhú … akoby súťažili o nejaký pomyselný titul „Volebný hlupák roka“.

Od začiatku sa obaja inštalovali do pozície víťazov volieb, ktorí sa dokonca výrazne mali postarať o úspech nezávislých kandidátov. Zlatým klincom relácie bolo vyhlásenie, že práve oni (teda SaS a OĽANO) sú príkladom, ako by to malo fungovať. Priznám sa – pri počúvaní relácie, ktorú sme nezachytili od začiatku, nás chytal jeden záchvat smiechu za druhým. Už teraz by sa dalo skončiť v tomto príspevku vetou – Sulík a spol., zabaľte to a nerobte si ešte väčšiu hanbu …

Ak sa v prípade R.Fica a jeho SMER-u dá hovoriť o výraznom ústupe z pozícií, ktorý bude nepochybne pokračovať a skončí buď generačnou výmenou v rámci strany alebo jej zánikom, v prípade SaS a OĽANO treba otvorene hovoriť – o volebnom debakli !  Niet žiadnych pochybností, ak by spomínané subjekty neboli súčasťou rôznych koalícií, v rámci krajských miest by dopadli úplne rovnako ako ich rival, a teda nemali ani jedného primátora. Celkovo sa podieľali na zisku 23 miest starostov, pričom na zisk 13 postov potrebovali aj výraznú podporu KDH. V porovnaní so sociálnymi demokratmi R.Fica skončili trápne, keďže jeho strana získala aj napriek samostatnej účasti – 592 miest na vrcholnej stoličke miestnych samospráv. Čísla nepustia a prázdne reči Ľ.Galka a spol. nie sú vôbec podstatné. Nehovoriac o debakli, ktorý uštedrili všetkým nezávislí kandidáti, ktorí získali bezmála dvojnásobok mandátov SMER-u, a skoro štyridsaťnásobok zisku SaS a OĽANO.

Hovoriť pri takomto výsledku o úspechu, to je presne to isté, ako keď chlapa upozornia, že má deravé rifle na zadku a on sa pochváli – ale mám nové traky, aha … hoci mu holý zadok vylieza z gatí !

Áno, množstvo ľudí má politiky SMER-u a R.Fica naozaj plné zuby, s tým sa dá súhlasiť aj s R.Sulíkom. Čo sa však akosi liberáli a ich hlavný (obyčajný) spojenec nevšimli, ľudia majú dosť aj ich politiky – správania, ktoré je nehodné akéhokoľvek verejného funkcionára. Nehovoriac o ich dvojtvárnosti, s ktorou pravidelne útočia na svojich oponentov, ale prehliadajú vlastné prešľapy alebo prešľapy tých, ktorých potrebujú na naplnenie svojich cieľov.

Čo pokladajú liberáli a obyčajní za úspech, to sa pokladá v každej inej krajine za dôvod na razantné zmeny v rámci politických strán, odchod vedúcich osobností a ich nahradenie schopnejšími ľuďmi. Na Slovensku sa niečo podobné ako sebareflexia nedá očakávať, a tak obvykle každý predseda ide vo funkcii až dovtedy, kým neskončí jeho strana v zabudnutí. Postihlo to svojho času HZDS, SDKÚ, pomaly sa k tomu približuje SMER, a rovnaký vývoj sa dá očakávať aj u SaS, či OĽANO. Napokon, čas ukáže.

No, komunálne voľby skončili, výsledky sú viac-menej jasné. Voliči by sa však mali zamyslieť nad ľuďmi, ktorí napriek dlhodobo šírenej nenávisti voči konkurentom dosiahli taký „úspech“ ako SaS a OĽANO. Ak situáciu premietneme do podnikateľského prostredia, každý manažér by po podobnom výsledku balil kufre … a na záver – o tom, ako to naozaj vidia zástupcovia spomínaných strán, najlepšie svedčila zúrivá rétorika proti SMER-u počas diskusie … úspešní ľudia sa chovajú úplne inak …

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465985x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu