Založ si blog

Bude izolovaný prezident – izolovaným premiérom ?

Kto si pamätá M.Dzurindu v pozícii ministra zahraničia vo vláde I.Radičovej, veľmi dobre vie, ako to skončilo …

Vo svete politiky sa neodpúšťa, ak vezme expremiér ministerskú funkciu, teda nižšie postavenie, aby sa za každú cenu udržal pri moci. A môžete si byť istí, že rovnako by to dopadlo aj v prípade A.Kisku, ak by sa dostal do výkonnej politiky. Tým skôr, že aj v pozícii prezidenta bol ignorovaným partnerom, a v podstate sa dočkal oficiálnej návštevy len v Česku a na Ukrajine. Nie je ťažké uhádnuť, aké boli dôvody absencie oficiálnych pozvaní, vlastne to nepochopil len A.Kiska.

Pokiaľ sa nájdu naivní voliči, ktorí dajú moc do rúk končiaceho prezidenta, môžu rátať s tým, že kontakty Slovenska na medzinárodnej úrovni ochladnú a nejeden zahraničný partner bude len s údivom premýšľať, ako sa vôbec podarilo dokončiť funkčné obdobie s takými kauzami, aké sa objavili okolo A.Kisku. A už vôbec nepochopí naivitu slovenského voliča a pokrytectvo politických strán, ktoré posielajú čerta do pekla, aby si potriasli rukou s – diablom.

Nehovoriac o vystrašených politických komikoch, ktorí ponúkajú prvé miesto na kandidátke politikovi, ktorého predtým prepierali za podozrenia v rôznych kauzách …

Skoro som odpadol od smiechu, keď liberálny boss s hrdosťou predstavil svojich špičkových odborníkov do europarlamentu – najmä toho s kópiou maturitného vysvedčenia z gymnázia. Naozaj komické …

Vývoj však nezastavíme … čo začalo poctivým predajom lukratívneho pozemku v Bratislave vlastnej firme, pokračovalo spoluprácou s (odmietnutým) Dzurindom (však flek predsedu parlamentu je viac ako charakter), prešlo kočnerovskými lustráciami (kde chudáčik žiadateľ nevedel s kým sa stretáva, len nevedno prečo sa s ním skrýval), prešlo ľahostajným mávnutím rukou nad nejakými starými fotkami s pochybnými persónami, končí nakoniec ponukou exkluzívneho fleku na kandidátke pre niekoho, kto robil pochybné kšefty s pozemkami, či kreatívne účtoval … márne hľadám, stále nevidím tak okiadzaný charakter slušného Slovenska …

Kto robí z hada slaninu a z barana vlčinu, možno raz objaví (politickú) mrcinu … vlastnú (v zrkadle)

Aké musí byť asi zúfalstvo, vedúce k podobným kotrmelcom ? Možno by však bola správnejšia otázka, aké je pozadie takých zúfalých krokov ? Pretože prižmurovanie očí nad prešľapmi z minulosti má jasné pozadie – kto nie je čistý, musí držať hubu a krok. Ale ponúkanie exkluzívnych flekov na kandidátke, to je už o niečom inom … o strachu !

Strachu z vlastného konca v politike, urýchleného vstupom absurdného kandidáta do boja na vlastnom (poriadne deravom) politickom člne.

Smutné je to, čo všetci ignorujú … z medzinárodne izolovaného prezidenta môže byť medzinárodne izolované – Slovensko … 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452484x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu