Založ si blog

Postavia liberáli predsedovi pyramídu alebo mauzóleum ?

Kto to ešte nepochopil, mimoriadne kongresy sú poistkou, aby ani náhodou nebol ohrozený post liberálneho vodcu Sulíka. K dokonalosti chýbajú len balzamovači a primerané miesto na zvečnenie jeho génia …

Otázkou je, čo postaviť – pyramídu alebo mauzóleum. S pyramídou by to bolo asi ťažšie, predsa len nemáme priestranstvá, kde by nič nezatieňovalo slnečné lúče, ožarujúce genialitu jeho osobnosti. Kde priestor nesprznili developeri, tam dnes kempujú medvede.

Sulík zvoláva mimoriadny kongres strany z rovnakého dôvodu, aký ho viedol k podobnému kroku v minulosti. Vtedy týmto spôsobom odstavil konkurenta Mihála, ktorý nemal čas osloviť členskú základňu liberálov, čo nakoniec viedlo k jeho odchodu. Koho sa bojí Sulík dnes, to nie je isté. Nasledovníci Mihála sa nepochybne poučili, no zjavne im to nebude nič platné.

Majster prehratých volieb a velikášskych sľubov o blížiacom sa volebnom úspechu má poslednú šancu. Ak neuspeje v roku 2020 a nebude účastníkom vládnej koalície, nepochybne mu to spočítajú všetci, čo stoja v pozadí liberálneho tábora.

Aj preto sa snaží obrusovať hrany medzi všetkými možnými i nemožnými spojencami. V podstate sa dištancoval len od SMER-u (pretože by nemohol byť premiérom), a ĽSNS. Iste, verbálne odmietol aj SNS, ale všetci veľmi dobre vieme, ako to vyzeralo po voľbách 2016. Ak by to nešlo inak, aj Danko by bol dobrý.

Sulíkove zásady a odborníci sú ako Colombova žena. Všetci o tom hovoria, ale vidí to len on. Možno aj pre jeho nebotyčné ego, podľa ktorého majú všetci po škandáloch odstupovať, len jemu stačí – ospravedlnenie. Aj preto tvrdí, že je väčším darebáctvom susedstvo s Kočnerom, než posedenia ústavného činiteľa s Kočnerom a prejednávanie štátnych záležitostí. Aj preto je vinný každý sused Kočnera, ale pozemkového či daňového podvodníka treba najprv – usvedčiť a právoplatne odsúdiť.

No nič, jedného odborníka liberáli predsa len majú. V oblasti mimoriadnych kongresov, zameraných na udržanie funkcie predsedu. Ako sa zdá, Lenin nebude posledným – večne živým.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432292x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu