Založ si blog

Obeťou je národ

Dvíha sa mi žalúdok,keď sa rôzne politické “autority” chcú hrať na nevinné obete (nielen Kočnera) a stavajú sa do pozície tých,ktorí by mali očistiť túto krajinu (vari sa sami odsúdia a zavrú do väzenia?)

Slovensko je doslova rajom pre špekulantov zo zahraničia a domácich “kúzelníkov” napojených na politické elity.Zákony sa tvoria podľa ich potrieb a nemôžeme sa čudovať,v akom stave je tento štát.Je to len následok hľadania,kto viac sľúbi a kto (čo najmenej) dodrží.Pretože politik dodrží slovo len voči tomu,koho sa bojí.A slovenský politik sa bojí mnohého,no národ je mu – na smiech.Zákony vidí ako trhací kalendár,kde zahodí všetko,čo sa nehodí.

Po tridsiatich rokoch sľubov všetkého možného i nemožného dospela generácia 70.rokov do veku,kde už nemusí ticho veriť,ale môže si pokojne povedať svoj názor,pretože už nemá čo stratiť.Smutné však je,že ešte stále nežijeme v dobe,kde by bolo bezpečné povedať svoj názor a pokojne sa pod ním aj podpísať.Ani dnes nemáme ani ten základ – slobodu slova.Možno aj preto,že slovo je nebezpečnou zbraňou,ktorej sa najviac boja mocní.Či už zlodeji alebo klamári.A niektorí sa nezastavia pred ničím.Ani pred vraždou.

Kto si bez viny,hoď kameňom.Nie,vinní sme všetci.Dovolili sme,aby nám prerástli cez hlavu.A ešte sme si to aj zaplatili.

Dvíha sa mi žalúdok pri poznaní,že sme mali sudcov,ktorí písali rozsudky na objednávku,alebo si dokonca nechali písať rozsudky rôznymi poskokmi vagabundov.A prichádza mi na myseľ otázka,koľko ľudí bolo vlastne spravodlivo súdených a odsúdených po roku 1990.A koľkí boli súdení a odsúdení len preto,že niekomu prekážali.Otázka,súvisiaca s hľadaním pravdy a spravodlivosti.Otázka,prečo je mediálnou hviezdou mnohonásobný vrah odsúdený na doživotie,ktorý sa priznáva k zločinom v nádejí,že niekto povie dosť po 25 rokoch vo väzení,ale nikto sa nepýta a ani nehľadá odpoveď na to,ako mohol niekto zavraždiť či dať zavraždiť desiatky ľudí bez toho,aby si to niekto (zodpovedný) všimol.Prečo už dávno nestoja títo ľudia pred súdom a nezodpovedajú sa?Však ak je prípustné pokračovanie stíhania Mečiara,nemal by byť problém ani v ich prípade,nie?Prečo sa stále hovorí,že Bystrica sa od čias trojhlavej mafie zmenila len málo,alebo skoro vôbec?
Ak by mohli voľby niečo zmeniť,už by boli zrušené.Ak by mohol niečo zmeniť volič,už by bolo zrušené volebné právo.Ak by mohol novinár niečo slobodne napísať,bola by obnovená cenzúra.Všetko pre istotu.
Moc chodí po svete v špinavom kabáte a možno preto sa skrýva.Ak niekto zatínal päste v roku 1990 pri prvých “slobodných” voľbách,dnes musí peniť.Kto si dnes pozrie kandidátky politických strán,nemôže ich čítať s pokojom srdci.Kto si prečíta ich predvolebné sľuby,musí sa cítiť zhnusene.Kto a čo dnes sľubuje?Ak niekto prejednával včera s mafiánom voľbu generálneho prokurátora,s kým bude zajtra rozhodovať o Slovensku a slovenskom národe?

Politik musí mať strach z voliča,aby ho neklamal.Musí mať strach zo zákona,aby nekradol.Ak môže volič denne bojovať o prežitie,politik musí bojovať denne … o dôveru … no slovenskému politikovi stačí klamať a ukazovať na iných …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462395x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu