Založ si blog

Keď chce chrániť ľudské práva zakomplexovaný hlupák

… môže to vyzerať ako komédia,ale malo by to byť varovaním.Varovaním,že v spoločnosti je niečo choré a zvrátené,ak môže byť poslancom parlamentu zjavne duševne narušený človek,pre ktorého je nepriateľom každý,kto má nielen iný názor,ale si dovolí tento názor aj verejne prezentovať a obhajovať.

Spoločnosť,v ktorej sa pod falošnou zámienkou snaží niekto (beztrestne) dospieť k obmedzeniu slobody prejavu,smeruje k diktatúre (a môže sa podobať aj fašizmu).Slobodu prejavu zaručuje aj platná ústava.Hoci (ak si máme pravdu povedať),práve ústava bola vytvorená ľuďmi,pre ktorých žiadny zákon a žiadne občianske (ľudské) práva neznamenali vôbec nič,lebo práve ústava a jej vytvorenie bolo pre nich len nástrojom na ceste k moci.

Plamenná výzva,aby oprávnené orgány tvrdo trestali porušovanie súčasných obmedzení v súvislosti so slobodou prejavu a právom na zhromažďovanie je v skutočnosti prejavom zúfalého strachu.Strachu z následkov nezodpovedného konania po prvej vlne pandémie,kde namiesto zodpovednosti sa zachovali politické špičky zbabelo a umožnili voľné cestovanie do krajín,ktoré boli boli zjavne postihnuté pandémiou vo veľkom rozsahu.V záujme zachovania voličskej podpory nezodpovedne ohrozili celý národ.Dnes za to platíme účet,ktorého výšku stále nepoznáme.

Pôsobí smiešne i urážlivo,ak chcú s extrémizmom bojovať – extrémisti.Nedostatok vrodenej inteligencie im bráni v pochopení jednoduchej pravdy,že extrémizmus oblečený v akomkoľvek kabáte bude vždy – extrémizmom.

Vzdelanie nie je dôkazom prirodzenej inteligencie,čo už pochopili mnohí.Žiaľ,do verejných funkcií sa často dostávajú tí,ktorí sa snažia dokazovať inteligenciu vzdelaním (získaným akýmkoľvek spôsobom a prostriedkami) a výsledok je žalostný.Ich verejné vystúpenia obvykle končia výzvami na obmedzenie práv tých,ktorí majú iný názor.

Ak sa niekto opýta,či je núdzový stav odôvodnený,neviem jasne odpovedať.Je však nepochybné,že zodpovední zlyhali,pretože mohli konať skôr,inak a účinnejšie.Keď už urobili v mene politickej podpory chybu uvoľnením cestovania (najmä do Chorvátska),mohli v prvých momentoch,ako začali pribúdať pacienti s pozitívnym testom na Covid-19,izolovať najviac dotknuté regióny.Dočasné uzatvorenie postihnutých častí Kysúc,Oravy či Spiša spojené s otestovaním obyvateľstva v dotknutých regiónoch by bolo oveľa efektívnejším riešením.Opäť však nebola odvaha na takéto riešenie,ktoré by nepochybne bolo lepšie,malo by však dopad na podporu vládnucich politikov.

Nepochybne je to aj o zodpovednosti občanov.A tá tiež kríva,ak sa pozrieme na rôzne inzeráty,zavesené na internete.Akým intelektom asi disponuje inzerent,ktorý v čase zákazu vychádzania hľadá niekoho,kto mu odvezie dve skrine z Ostravy,alebo pôjde na otočku do Zlína,lebo tam potrebuje s niekým stretnutie ?

Možno by sme sa mali konečne zamyslieť a napríklad – neobsadzovať verejné funkcie duševne chorou luzou,alebo sa poučiť zo starého a známeho,že – univerzita je pre všetkých,ale nie pre každého.Pretože pri pohľade na obsadenie verejných funkcií a vyjadrovanie univerzitne vzdelaných ľudí sa natíska jedno riešenie – zrušiť úrady a univerzity,ak majú produkovať a zamestnávať diplomovaných blbcov.Na to ich nepotrebujeme a ak sa niekto pre absenciu diplomu cíti menejcenne,dovoľme mu,nech si sám udelí nejaký predikát – niečo na spôsob šľachtického titulu.Na jednej strane sa ušetria peniaze,na druhej budú všetci (zakomplexovaní) blbci – spokojní.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456923x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu