Založ si blog

Politický výučný list I. Matoviča – splnil kritériá svojho politického vzoru P. Pašku

Každý konflikt vyvolaný smerom k liberálom zo strany Matoviča končí rovnakým vyjadrením – nikto nemusí mať obavy,koalíciu neopustíme a nespôsobíme pád vlády.Určite to nie je odkaz pre voličov,skôr pre šedé eminencie v pozadí súčasnej koalície.

V záujme udržania moci sa vytratili (nielen) v liberálnom dome aj posledné zbytky sebaúcty.Zotrvávanie v tejto koalícii,riadenej praktikami šmejdov,je urážkou všetkých voličov na Slovensku a dáva im jasný odkaz – nedávajte moc do rúk tým,čo nevedia kontrolovať ani sami seba.

„V totalitných režimoch sa idioti dostávajú k moci intrigami a násilím, v demokracii slobodnou voľbou.“ (Gabriel Laub)

Autor vyššie uvedeného výroku ani netušil,ako sa môžu jeho slová naplniť.A pridajme ešte jeden výrok –

„Ak chceš poznať charakter človeka, daj mu moc.“ (Abraham Lincoln)

Stalo sa.Moc bola daná do rúk človeka,ktorý po nej neustále bažil (aj keď sotva túžil niesť zodpovednosť) a charakter,či skôr jeho absencia sa rýchlo ukázala.Čo u iných kritizoval s volaním po odstúpení/odvolaní (napríklad pri rigoróznej práci A.Danka),vo svojom prípade sa snažil bagatelizovať,alebo zmeniť tému v snahe o odpútanie pozornosti od skutočnosti,že iným vodu káže a sám víno pije.A môže moc veselo držať v rukách aj ďalej,ba dokonca svojimi absurdnými rozhodnutiami ohrozovať aj zdravie a životy ľudí,lebou jeho súputnikov sa prejavuje strach zo straty pozícií a v prípade liberálov aj poslednej šance presvedčiť o odbornom potenciáli.Hoci práve v tejto oblasti dokázali liberáli,že vlastne žiadny potenciál nemajú,keď spustili v školstve akciu „Obuvník“.A nič na tom nemenia ani bežné slaboduché výhovorky politikov,že minister nemusí byť odborník,ak sa obklopí odborníkmi v danej oblasti.Ak sa totiž tejto oblasti nerozumie,ako rozozná,kto je odborník,ktorý návrh je prínosom alebo naopak nezmyslom ? Odborný potenciál liberálov je fatamorgána,ktorou sa majú zakryť skutočné ciele,teda politika v prospech úzkej skupiny voličov – podnikateľov.A práve preto ochotne zahodia aj zbytky sebaúcty pri záplave urážok zo strany premiéra.

Komicky vyznela správa,že polícia prešetruje vyhrážky na adresu premiéra.Možno by mal niekto položiť otázku,kedy začne polícia prešetrovať jeho verejné výroky.Iste,nemožno riskovať,že by sme nemali premiéra …

„Nádherný úsmev politika je zle skrývaný negatívny postoj k vášmu názoru.“ (V.Javorský)

Treba priznať,že u niektorých politikov je úsmev prejavom zákernosti,s ktorou pristupujú k jednaniu s kýmkoľvek.Vlastne by sme sa mali pýtať,aký morálny úpadok je potrebný k vytvoreniu koalície s podliakom,ktorý vo vlastnom záujme dokáže podraziť kohokoľvek,a to aj napriek prísľubu spolupráce.(stačí pripomenúť nahrávanie rozhovorov s partnermi bez ich vedomia,alebo špinavé predvolebné kampane s ohováraním partnerov prostredníctvom letákov do schránok) A možno by sme mali len ticho dúfať,že nie je pravdou konštatovanie o tom,ako sa bezcharakternosťou rovnakí – priťahujú.

„Nesmieme robiť rozdiel medzi politikou a morálkou. Aké má kto mravy, takú robí politiku.“ (T.G.Masaryk)

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421235x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu