Založ si blog

Ukážte sa chlapi a podporte embargo proti Rusku !

Veru, prestaňte všetci tárať o tom, čo má urobiť Brusel, aby zastavil Putina na agresívnom pohybe po (vlastnom) území, a chlapsky ukážte, ako sa to má robiť. Jasné, mám na mysli to, aby ste ukázali, ako sa robí dôsledné embargo voči Rusko – ukážte to našim politikom svojim poctivým príkladom.

Prestaňte používať všetko, čo je závislé na ruskom plyne – sporáky v kuchyniach, kúrenie v domoch … prestaňte používať všetko, čo je závislé na ruskej rope – nielen autá, ale aj výrobky, pri ktorých produkcii sa používa ropa. Zbavte sa všetkého, čo pochádza z ruskej železnej rudy. Proste, dôsledne očistite svoju domácnosť od všetkého, čo môže mať i maličkú spojitosť s Ruskom … a ukáte nám všetkým, ako si predstavujete zodpovedný prístup k Rusku a jeho politike.

Problém ? Zima v dome ? No a ? Hlavne, že pomôžete demokratom v Bruseli, a “ hrdinovi “ v Kyjeve, nie ? Chodíte do práce pešo ? No a ? Však je to pre dobrú vec, nie ? Museli ste svojmu dieťaťu vystrúhať drevenú tabuľku a zohnať kriedu ? Však mu to vysvetlite a určite pochopí vaše humánne ciele. Len mu nesmiete povedať, že chodí v sukničke z trávy a býva v zemľanke len preto, že jeho tatkovi vôbec nevadilo vraždenie v Iraku, Afganistane, Sýrii či Líbyi, ale nesmierne mu vadí mierové riešenie v otázke Krymu, prijaté v súlade s pôvodnou zmluvou medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorá okrem iného hovorila, za akých podmienok si môže Kremeľ uplatniť právo na územie Krymu. Veru, tou zmluvou, na ktorú všetci priatelia demokracie a zástancovia rešpektovania dohôd kašlú, a tvária sa, akoby ani neexistovala …

No … čo je ? Prečo sa zlostíte ? Však vám len syn alebo dcéra povedali, že ste osol. Vari klamali ? Nie je pravdou, že len osol predá svoju rodinu v záujme cudzieho kapitálu a rozširovania moci ? Nie je pravda, že len osol nadáva na človeka, ktorý chráni záujmy vlastného národa a naopak podporuje zločinca, ktorý bezdôvodne bombarduje cudzie územia a vraždí obyvateľov krajín, ktoré neprejavili voči nemu žiadne nepriateľské úmysly ?

No … čo, ste chlapi ? Viete si stáť za svojimi jedovatými slovami na adresu Ruska, a ukázať, že viete nielen prázdno a v bezpečí nadávať, ale aj principiálne konať ? Sotva … lebo pes, ktorý šteká, nehryzie.

Vaša minulosť je priehľadná ako plesnivá saláma v igelitovom vrecku. Nadávate na socializmus, nadávate na Rusko, nadávate na tých, ktorí si dovolia prejaviť svoj názor a vzoprieť sa diktátu mocných … nadávate, lebo sami nemáte na to odvahu, a to ani na zdanlivom anonymnom pieskovisku. Koľkých som vyzval – napíšte blog, podeľte sa s nami o svoje myšlienky a ukážte, čo vo vás je. Napísali ste ? Nie. Mlčali ste … a hľadali výhovorky, ako jeden z diskutérov, ktorý nemá čas na napísanie jednoduchého príspevku, ale má čas celý deň visieť na sieti a rozdávať jedovaté pľuvance na všetky strany. Hrdina …

Okiadzte sa dymom spomienok na novembrové udalosti pred rokmi, hrdinsky dvíhate ruky a kričíte – zvrhli sme ich, môžeme byť na to právom hrdí. Práááásk … a dnes som objavil jedného z roduverných bojovníkov za demokraciu, a skoro som sa smiechom zadusil. Býval kedysi predsedom triedy a nosi stále so sebou taký malý slovníček. Dlho sme nechápali, čo si do neho stále čmára, a ani nám nešlo do hlavy, prečo po jeho zápiskách skoro vždy nasledoval nejaký problém. Až neskôr sme pochopili … na koberčeku o vedúceho pracoviska, ktorý nám opakoval vtip na istého tajomníka strany, ktorý počulo len niekoľko ľudí … a náš spolužiak.

Sedel som dnes v kaviarni a pozeral po internete spravodajstvo. Niekto mi neustále vypisoval provokačné komentáre, a opodiaľ pri jednom stolíku sa večne vyškieral akýsi chlapík. Aj s kamarátom sa bavili pri káve, ako vytáčajú diskutérov. Nadávky na bývalý režim striedali s opovržlivými poznámkami na jednu bloggerku, ktorú by najradšej poslali na – doživotie. Veru … bola to zábavná šou, ale až od chvíle, ako som ho spoznal. Kariéristu, udavača, kandidáta niekdajšej (dnes podľa neho zločinnej) štátostrany, šplhúňa … akého som už nikdy nestretol. Dnes vystupujúceho hádam pod desiatimi prezývkami … a horlivo obhajujúceho Brusel a politiku únie.

Veru, napadlo ma – mám ťa. Smiali sme sa s kolegami … nikdy by som neveril, že Kremeľ sa nachádza niekde v Belgicku … nie, nenachádza, to len niekto zmenil modlu, lebo pôvodná sa mu už nehodila. Prezliekol kabát … lenže, nepochopil, že zmena oblečenia nemení charakter človeka. Aj napriek zmenenému hávu ostal tým, či predtým bol – karikatúrou človeka. Alebo kreatúrou ? Nech sa rozhodne, určite sa spozná.

Takže, budeme chlapi … nie ? Prejavíme charaktery a odhodlane v tieto pamätné dni podporíme embargo proti Rusku. Založené na klamstvách a intrigách ? No a ? Však môjmu spolužiakovi to nevadilo predtým, prečo by mu to malo vadiť teraz, nie ?

Nie, nie, nie … krikľúni nemajú odvahu na činy. Stoja len v úzadí a provokujú ostatných – ak sa podarí, pridajú sa … ak nie, pobúrene natiahnu ruku s obviňujúcim prstom – to bol on !!! Hrdinovia … ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457568x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu